Posledné dni vo firme. Ako sa zachovať?

Dnes už nie je "v móde" rozchádzať sa v zlom. Ak má riaditeľ firmy výhrady k tomu, ako pracujete, radšej sa dohodne na tom, aby ste sa rozišli v dobrom.

10.01.2014 10:00
pracujúca žena, žena v práci, Foto:
Posledné dni v práci nech sú ako prvé.
debata

Či už teda odchádzate preto, že ste otehotneli (čo je ten najlepší prípad), práca vás prestala napĺňať a presúvate sa na iné pracovisko, čaká vás lepšia za výhodnejších podmienok alebo posledná, najhoršia možnosť – dostali ste vyhadzov, správajte sa rovnako. Víťazom budete, ak odídete pokorne. Dá sa totiž prijať fakt, že so šéfom ste si jednoducho nesadli.

Vyhadzov v práci môžete vnímať aj pozitívne. Pasujú na to rovnaké myšlienky ako pri rozchode, a to aj s čo najlepším chlapom. Odpoveďou je: osud. Uspokojujte sa tým, že v tejto práci ste sa nenašli, nezhodli ste sa so šéfom. Zavrite dvere a pozerajte sa len do budúcnosti. Čaká vás niečo lepšie. Miesto s ľuďmi, ktorí vám budú vyhovovať viac. Práca, ktorá bude pre vás ako uliata. Nepomôžu vám negatívne myšlienky. Napokon, kolegom predsa nemusíte vysvetľovať, čo sa stalo. Ak nemajú priateľský vzťah s šéfom, tak sa to s najväčšou pravdepodobnosťou ani nedozvedia.

Ako teda stráviť posledné dni v práci? Nech je váš príbeh akýkoľvek a vám ostáva zopár dní, ktoré ešte v starej firme musíte odpracovať, pracujte tak, ako doteraz. Jasné, že nebudete iniciatívna a nepustíte sa do nového projektu, ale čo budete mať z toho, ak nebudete odteraz chodiť do práce načas a nevykonávať si svoju prácu, za ktorú navyše stále dostávate plat poctivo?

Spravte presný opak toho, čo cítite. Potlačte hnev, naďalej sa bavte s kolegami, akoby sa nič nedialo a keby sa vás na to opýtali, povedzte, že ste sa „rozišli“. V tom slove nenaznačíte, kto to ukončil, čiže budete diplomatická a navyše nebudete ani klamať. A ešte jedna dobrá rada: Rozhliadajte sa po novej práci, ale robte to tajne. Ak si budete dohadovať pracovný pohovor, vyjdite na chodbu či na balkón a snažte sa, aby vás nikto nepočul. To, čím budete žiť, keď odídete, je vaša osobná vec. Už teraz je…

debata chyba
Viac na túto tému: #výpoveď

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...