Máte na vyššiu pozíciu? Prejavte sa!

Vzdelanie, schopnosti a očakávanie, že si vás všimnú, ocenia, či povýšia – nestačí.

09.01.2014 17:20
práca, zamestnanie, kolektív Foto:
Vykročte z radu, ukážte čo vo vás je, netajte ambície!
debata

Ľahko sa s vám s takým prístupom môže stať, že ostanete na jednom bode, prepadne vás frustrácia, sklamanie, zatrpknutosť. To vy musíte vykročiť z radu, ukázať čo vo vás je, netajiť ambície!

Vnímajte pozitívne podnety

Neviete sa rozhýbať? Všímajte si, ako vás berú ostatní, nepodceňujte povzbudenia, rozvíjajte to, čo na vás uznávajú a v čom sa sami cítite sebaisto a dobre. Pochybností sa snažte zbavovať, sú síce prirodzené, ale človeka neraz brzdia. Nekomplikujte veci, pokúste sa o jednoduchšie riešenia, ktoré vám pomôžu prekonať prekážky v ceste za vyššími métami.

Doprajte myšlienkam pokoj

Myšlienky a to ako s nimi naložíme, určujú naše kroky. Je dobré ich vedieť triediť, racionálne ich posudzovať, riadiť sa len tými, ktoré nás niekam posúvajú. Niekedy to nejde tak ľahko, ovplyvňuje nás veľa vecí, ale tu je jednoduchý recept – nájsť si každý deň priestor na relax, nechať mozog odpočívať, alebo ho zamestnať príjemnými vecami. Keď nie sme v strese, lepšie sa orientujeme v tom, čo nám hmýri hlavou.

Izolujte neprajníkov

Vo vyčistenej hlave si potom vytvorte pomyselnú zásuvku, kam budete odkladať každého neprajníka a nepriaznivú situáciu. Keď sa občas sama vysunie a bude chcieť nahlodať vaše sebavedomie, nevenujte jej pozornosť. Nechajte ju tam kdesi odloženú, veď ona časom prestane domŕzať. Zamerajte sa skôr na svoje kvality, tie zdokonaľujte a prekážky berte ako súčasť kariéry a motiváciu zlepšiť sa. Prekonávajte ich, alebo ignorujte, hlavne sa nimi nenechajte zastrašiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #ocenenie #uznanie #povýšenie

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...