Nová práca na obzore? Lepšie podmienky ale strach?

Chystáte sa zmeniť prácu, ale sprevádza vás strach, či robíte dobre?

08.01.2014 14:00
nová práca, pohovor Foto:
Do novej práce sa máte tešiť, nie sa jej báť.
debata

Nemeníte nič zásadné. Práca, o ktorú ste bojovali a vybojovali, je v podstate taká istá. Menia sa len podmienky vrátane platu a je tu šanca, že sa zbavíte rutiny, ktorá vás už roky ubíjala, lebo práca, v ktorej vás už nič nemohlo prekvapiť, vás viac nenapĺňala. Napriek tomu sa bojíte a každý deň sa zaoberáte otázkou, či robíte dobre?

V takom prípade máme pre vás zopár odpovedí. Zrejme robíte dobre, keď ste to dotiahli tak ďaleko. To, že ste hľadaniu novej práce venovali toľko energie a to, že to nakoniec vyšlo, sú signály, že vás v budúcnosti čaká niečo nové. Bolo koze dobre, išla sa na ľad šmýkať pre vás platiť nebude. Pretože vám dobre nebolo. Myslite na to.

Ďalšie úslovie, ktoré vám azda pomôže prekonať iracionálny strach, pre vás bude: Odvážnym šťastie praje. A vy odvážna ste. Čo ešte v takýchto „neistých“ dňoch môžete pre seba spraviť, je tešiť sa. Ak vám ostala zo starej práce nejaká dovolenka, naplno si ju užite. Len si, preboha nehovorte, že „oslavujete“ a musíte si poriadne oddýchnuť, pretože potom už nebudete mať kedy. Ste na začiatku. Na milom začiatku, budete v práci, ktorá vám toho prinesie požehnane.

Nemôže to dopadnúť zle. A preto si fakt poriadne oddýchnite. Prechádzať z jednej práce do druhej s „vyplazeným jazykom“ by určite nebol najlepší nápad. Spravte pravý opak. Tešte sa na niečo, čo nebolo, ale bude. Rátajte s úspechom, očakávajte ho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zmena práce #strach z budúcnosti

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...