Neprepínajte, aj keď svoju prácu milujete

Máte to šťastie, že vás práca nielen živí, ale aj baví?

07.01.2014 07:00
práca - nasadenie - veľa práce Foto:
Tvrdíte, že práca je váš život, ale vlastný organizmus a rodina to cítia inak.
debata

Aj keď chodíte na pracovisko radi, prostredie vám vyhovuje a teší vás každý úspech, dávajte si pozor na rozloženie svojich síl.

Zapálenie pre prácu až do vyhorenia?

Niekto je skúšaný v stresovom ovzduší, vyčerpávajú ho náročné pomery, komplikované vzťahy, ale nemá príliš na výber, tak „drží hubu a krok“ až do úplného znechutenia a vysilenia. Taký by vám možno závidel a ani by mu nenapadlo, že v ideálnejších podmienkach môže človek takisto skončiť zdravotne veľmi zle. Ak je pre prácu skutočne zapálený, nepozná oddych, ľahko tiež spozná trpkú chuť syndrómu vyhorenia.

S láskou, ale i rozumom

Chytila vás pracovná príležitosť za srdce, cítite sa v kolektíve fajn a neraz si ani nevšimnete, ako ubehne čas – je to síce príjemný a povzbudzujúci pocit, ale tento hnací motor je aj trochu zradný. Idete totiž neustále naplno, pracujete na úkor súkromia, dobrovoľne sa vzdávate víkendov a voľného času. A zabúdate regenerovať, vaše koníčky a rodina je bokom…

Práca ako priorita, nemáte kedy žiť

Tvrdíte, že práca je váš život, ale vlastný organizmus a rodina to cítia inak. Možno ste v návale práce, nápadov, nových projektov a zaujímavých aktivít len pozabudli, že by ste sa mali starať i o zdravie, dopriať si čas pre seba, pre blízkych. Načerpať nové sily, venovať sa ľuďom, ktorí vás potrebujú, spoznať nové známosti, nové zážitky. Aj v práci toho iste zažijete veľa inšpirujúceho, ale niektoré hodnoty by ste mali hľadať inde, resp. vážiť si ich.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #radosť #nasadenie

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...