Čas na zmenu: Bude to ľahšie, ako si myslíte

Ak vaša nespokojnosť vychádza z pocitu, že ste na nejakom mieste alebo s nejakou osobou "skysli", teda, že vám to už nevyhovuje, je čas na zmenu.

26.12.2013 10:00
koľajnice, zmena Foto:
Predstavte si, že ste vlak, ktorý sa vyberie po inej, ako známej ceste...
debata

Uvedomte si v takých chvíľach, že sa to už zrejme nezmení. Keď ste s osobou, alebo na mieste, ktoré vám už nemá čo dať, máte málo podnetov a začínate si nudiť, ocitáte sa v nebezpečnej situácii. Zachráňte sa, poznáte totiž úslovie o tom, že odvážnym šťastie praje…

Keď potrebujete životnú zmenu, zabudnite na istoty. Urobte si nejakú rezervu, že by vám nevyšlo, čo plánujete. A teda, do mesiaca či dvoch si nájsť niečo nové, inšpiratívnejšie. Na to však potrebujete mať čas, nemôžete chodiť na pohovory počas pracovného času. Vy sa na nový život potrebujete pripraviť naplno.

A dovolenku si v starej práci nešetrite. Naopak, kúpte si letenku do svojej obľúbenej krajiny, kam vás to vždy ťahalo a naplno si ju užite. Ani neviete, na aké fantastické nápady počas svojho oddychovania prídete. Toto sa jednoducho oplatí. Od začiatku, ako hľadáte novú prácu (a máte ujasnené, čo robiť chcete), tomu hlboko verte.

Vizualizujte. Predstavujte si, že už v novej práci ste. A na to, čo sa vám nepáčilo v starej, nemyslite, aby ste si to náhodou znovu do života nepritiahli. Cíťte sa fantasticky, keď myslíte na budúcnosť. Predstavujte si vlak, ktorý sa odrazu vydá po inej, ako zaužívanej trase. Veď už tá predstava je neskutočne príťažlivá a plná adrenalínu, ktorý v živote potrebujete!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zmena práce

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...