Konkurz a hneď aj nástup do práce?

Stane sa, že firma urgentne potrebuje záskok, alebo nového člena do tímu na trvalý pomer.

10.12.2013 15:45
práca, zamestnanie, konkurz Foto:
V novom zamestnaní ukážte, že vám nerobí problém prispôsobiť sa.
debata

Väčšinou sa tieto zámery dozviete až na mieste (pokiaľ vám to neodporučil niekto, kto to pracovné prostredie dobre pozná). Niekedy vycítite i sami, čo vás asi čaká, dajte na intuície a smelo do toho!

Hodili vás do vody? Neutopte sa!

Keď vás kontaktujú takmer hneď po tom, ako ste odoslali životopis a osobné stretnutie nechcú odkladať ani o deň, môžete tušiť, že sa od vás bude očakávať okamžité zorientovanie v problematike. Pravdepodobne potrebujú človeka, ktorého niet kedy zaúčať, pripravte sa teda i na to, že vás hodia do vody a vy musíte plávať. Ak vás táto predstava nedesí a viete reálne zhodnotiť svoje šance, pričom si veríte, neváhajte a skúste to!

Rýchly štart otestuje vaše schopnosti

Ak máte vážny záujem o ponúkané miesto, nenechajte sa vyplašiť tým, že vás napríklad chcú vidieť v netypickom čase – neskoro večer, či cez víkend. Zmobilizujte sa a ukážte, že vám nerobí problém sa prispôsobiť i v tomto ohľade. Napokon, práve v týchto netradičných časoch nemáva firma svoju plnú prevádzku, takže sa vám zamestnávateľ môže viac venovať a ak dobre nasávate informácie a podnety, veľa sa na vás nalepí aj za krátku chvíľu.

Nič nepodceňte, hlavne buďte v pohode!

Keď to na oboch stranách „sadne“ a chcú vás hneď, zrejme vám poukazujú priestory, viac odhalia pracovné podmienky a možno dostanete aj nejakú úlohu. Ničoho sa nezľaknite a využite tieto momenty aj na to, aby ste sa pýtali na všetko, čo vám napadne a mohlo by pomôcť rýchlejšie preniknúť do zákulisia firmy. Ide o to, aby ste pochopili podstatu a boli čo najskôr skvelým zamestnancom – k vašej spokojnosti, ale i smerom ku kolektívu a ku klientom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #konkurz #nová práca #nástup do práce #pracovný pomer

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...