Ak chcete vo firme vydržať dlhšie...

Nová práca vraj patrí k najstresujúcim zážitkom vôbec. Chceme sa v nej pekne ukázať, veľa pracovať, dokázať šéfke, že sa nemýlila, keď si nás vyberala do tímu...

09.12.2013 15:40
pracujúca žena, žena v práci, oddych Foto:
Ilustračné foto.
debata

Možno dva týždne vám bude trvať, kým sa okolo seba rozhliadnete, ako to tam chodí. Možno budete mať v tíme jedinca, ktorý bude „kontrolovať“, kedy odchádzate z práce. Chvíľu teda potrvá, kým sa tam „usadíte“ a začnete si robiť svoju prácu. A kým pochopíte, že by ste sa prepínať nemali,lebo čo je veľa, to je veľa.

V prípade, že ste v práci dočasne a viete, že neskôr už príležitosť zarobiť toľko peňazí možno nebudete mať, ste v inej situácii. Ak však podpíšete zmluvu na dobu neurčitú, potom by ste si obrazne mali rozložiť aj energiu. Aby ste nedopadli ako vaša kamarátka-workoholička, potom dbajte na to, aby ste mali veľa odpočinku. Nie nad mieru, ale toľko, koľko vám patrí. V inom prípade začnete byť nespokojná a uvažovať o zmene.

Nepodceňujte oddych, nielen preto, aby sa telo stihlo naštartovať a získať energiu, ktorú stráca a potrebuje, ale aj preto, aby ste žili aj iným životom ako prácou. A mali sa večne na čo tešiť. Šetrite si dovolenku, ale potom urobte niečo bláznivé, čo vás vytrhne z reality a odpútate pozornosť od práce – napríklad si kúpte letenku niekam ďaleko a domov prídete ako vymenená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #relax #nová práca #práca verzus oddych

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...