Pochvalu od šéfa si vypýtajte, ak sa k nej nemá!

Máte pocit, že v práci robíte veľa, zodpovedne, možno nad rámec a pochvaly sa vám nedostáva?

28.11.2013 17:00
šéf, vzťah so šéfom, dobrý šéf Foto:
Šéf je to dobrý. Len nepochváli...
debata

V takom prípade si ju vypýtajte. Neurobíte nič zlé, len sa svojmu šéfovi trochu priblížite. Nie je to nič drzé, len trochu smelé, trochu tvorivé a trochu iné. Jediné, na čo by ste mali dbať, je zasadiť túto „výzvu“ do vhodnej situácie. Inak to vyznie ako trapas.

Dodržte tieto pravidlá:

Nikdy nevyzvite šéfa, aby vás pochválil v prítomnosti iných kolegov. Mohlo by to vyvolať smiech, alebo by si kolegovia začali klepkať na čelo, či ste kompletná. Zvlášť, ak šéf nemá vo zvyku svojich podriadených chváliť. Prečo by mal práve vás a iných nie? Uvažujte…

Za žiadnych okolností to šéfovi nepíšte do mailu. Či si s ním už tykáte alebo vykáte, určite od neho máte „zdravý“ odstup. Nepíšte mu ani počas pracovnej doby, ani večer pred spaním, že sa cítite ukrivdená. Že nemáte spätnú odozvu, ktorú potrebujete. To by bolo ďalšie faux pas, možno ešte väčšie ako to predošlé.

Ako to spraviť
Ak máte problém, alebo sa v práci vytvorila situácia, ktorú treba bezodkladne riešiť, navrhnite šéfovi, či by s vami nešiel na kávu. Alebo si spolu sadnite do zasadačky. A navrhnite mu to až potom, keď preberiete, kvôli čomu ste prišli. Až keď budete obaja s výsledkom spokojní, spomeňte medzi rečou. Najlepšie stručne a veľmi jasne: „Potrebovala by som občas aj pochvalu, aby som nestratila motiváciu.“ Dodajte, že ju potrebujete aj kvôli tomu, aby ste zbytočne netápali a nestrácali sa v pochybnostiach, či pracujete dobre. Tušíte, že áno, lebo práca vás baví, spýtajte sa ho však otvorene, či má k nej nejaké pripomienky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pochvala #vzťah so šéfom

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...