Vtipkovanie so šéfom by malo mať hranice

Máte vynikajúceho šéfa a tešíte sa tomu? Aj tak si stanovte hranice, za ktoré už nemôžete a nechce zájsť.

27.11.2013 15:40
dobrý šéf, kolektív Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ku všetkým ľuďom sa správame inak. Iný vzťah máte s najlepším kolegom, iný so sestrou, inak sa rozprávate so susedom. Chvíľu potrvá, kým si nájdete spôsob komunikácie so šéfom. Ak ste vo firme nová, stavte na to, že budete slušná. Zariadite sa podľa toho, ako sa bude situácia vyvíjať.

Nechajte najprv na ňom, či vôbec chce vtipkovať. Ak si to dovolí on, môžete na to zareagovať. Nezahrajte sa na ľadovú kráľovnú. Je to totiž rola, ktorá by vám mohla, ani neviete ako, prischnúť. Malý prieskum si spravte aj medzi kolegami. Ak oni so šéfom vtipkujú, čoho sa to týka? A kam až zájdu? Ani to ešte neznamená, že ich musíte nasledovať.

Mať odstup od šéfa nikdy nie je na škodu. Vytvorte si ho a uvidíte, že to ocení. Aj keď by ho to mohlo spočiatku zaskočiť, zvykne si, že ste taká a neskôr si vás za to možno bude vážiť. Nechodievajte s ním na obedy. Vyzujte sa z toho, raz povedzte, že ste už dohodnutá s kamarátkou, druhýkrát s klientom, prípadne si varte svoje obedy. Pochopí.

Ale občas si dovoľte povedať niečo trefné, keď sa ocitnete sami. Bude to také vaše malé tajné flirtovanie, ktorému budete rozumieť len vy dvaja a nikto nebude jeho svedkom. Bude to milé a nevinné…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah so šéfom #vtipkovanie so šéfom #na pracovisku

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...