Prijali vás viacerých, ale ponechať si chcú jedného?

Niekedy si firma môže dovoliť taký komfort, že v rámci obsadzovania miesta výberovým konaním ponúkne šance viacerým uchádzačom. A teraz ukážte, čo vo vás je...

21.11.2013 14:00
práca, pohovor, konkurz Foto:
Radšej viac pokory, než prílišného sebavedomia.
debata

Testujú vás vedomky či nevedomky?

Je azda lepšie ani netušiť, či je vaše počínanie vo firme pod prísnym drobnohľadom a stabilné miesto neisté. Aspoň v takom prípade zbytočne neprepínate a nestresujete sa ďalšími uchádzačmi o tú istú stoličku. Ale pravda je i to, že ak to viete, môžete sa veľa poučiť z chýb druhých a nerobiť ich tiež. Tak sa vaše šance zvyšujú!

Buďte v strehu, neupozorňujte na seba

Všímajte si pozorne, čo sa okolo vás deje, radšej buďte v tieni a robte, čo máte (samozrejme, najlepšie ako viete), než by ste pútali pozornosť neprirodzeným správaním. Neznížte sa k rivalite, nezamotajte sa do sporov, ktoré sa vás netýkajú a svojim „konkurentom“ sa snažte vychádzať v ústrety, nie podkopávať ich. Nič neutajíte, ani svoje emócie, ani zámery a povahu už vôbec nie!

Pozor na podrazy, čo ak budete kolegovia?

Môže sa ľahko stať, že napokon ostanete so súpermi o jedno miesto na rovnakom pracovnom poli, aj keď bol pôvodný zámer firmy iný. Jednoducho si ponechá viacerých nových zamestnancov, rozdelí vám kompetencie, možno i v rámci rozhodnutia vytvoriť úplne novú pozíciu. Myslite na takú možnosť skôr, než začnete s nečistými praktikami v boji o víťazstvo. A radšej viac pokory, než prílišného sebavedomia!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanie #pohovor #konkurz

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...