Šéfuje vám majster sveta?

On sa tvári, že vie všetko, vy podľa neho nič a každý sa pri ňom musí triasť o miesto. Jedine vtedy je spokojný, ale vy úplne nervy!

16.11.2013 17:20
boss, šéf, zamestnanie Foto:
V prostredí, kde chce mať šéf priazeň a obdiv, ale na všetkých pozerá zhora sa prirodzené vzťahy nevytvoria.
debata

Ukážte hrdosť a mantinely

Zbožňuje ten strach v očiach zamestnancov, keď sa blíži a nenechá si ujsť žiadnu príležitosť rypnúť si do vás – spoznali ste v tom svojho šéfa? Obľubuje hru „Kto dnes vypadne“ a rád rozdáva kompetencie tak, aby sa každý poriadne zapotil. Následne robí rozruch, akí sú všetci neschopní. Pokúste sa na tejto skúsenosti poučiť, siahnite na svoje rezervy, možno vás to napokon posunie k zaujímavejšej práci. A tej „šelmy“ na pracovisku sa nebojte, ukazuje pazúry, ale presne vie, koho naozaj potrebuje a s kým sa môže zahrávať.

Som šéf, kto je viac?

Stresuje, vyhadzuje, robí „bububu“ a keď použije humor, tak rozdá namiesto smiechu úzkosť. V takom kolektíve si udrží len farizejov a aj tých po čase obmieňa. Žiadne zdravé jadro tu nemá šancu, firma pôsobí ako banda amatérov. A on je na koni, no i s ním raz môže naraziť na prekážku, ktorú nezdolá. Chce mať priazeň a obdiv, ale pozerať na všetkých zhora a v takom prostredí sa prirodzené vzťahy nevytvoria. Jeho samoľúbosť je taká silná, že mu vyhovuje všetko to napätie okolo, veď ho má v rukách. Až kým nepríde pád.

Rekordman vo vyhadzovaní

To, čo mu ide najlepšie, je vyhadzovanie ľudí a prijímanie ďalších obetí, na ktoré sa vždy veľmi teší. Nevie manažovať, iba šíriť paniku, nenávisť, konkurenčné boje a v tomto divadle má byť za hrdinu, za toho najmocnejšieho. Svoju obmedzenosť skrýva najlepšie ako vie, ale povesť o jeho neprofesionalite sa rýchlo roznesie. Tak sa rozchýri aj to, ako si nevie udržať ľudí a medzi spolupracovníkmi môže nastať atmosféra, ktorá bude pre neho nepriaznivá. Dokonca natoľko, že sa bude musieť zbaliť a stiahnuť…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanie #vzťah #šéf #pracovisko

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...