Nech žiadna hlúposť neohrozuje vašu kariéru!

Niekedy sa blokujeme zbytočne sami, inokedy nám k tomu dopomôže okolie. Ak sa neposúvame a vadí nám to, musíme zmeniť postoj – voči sebe i ľuďom, ktorí nás ovplyvňujú.

10.11.2013 17:00
kariéra, prijímací pohovor, zamestnanie Foto:
Pracujte na sebe, na všetkom čo z vás robí silnejšiu osobnosť.
debata

Neustále zlyhávate?

Nedarí sa vám a namiesto toho, aby ste sa pozbierali, cítite sa ukrivdene, točíte sa v nenávisti voči okoliu, spochybňujete svoje osobné kvality? Takto sa v práci nepredáte, nemôžete si vážiť sami seba a len ťažko pritiahnete úspech – v kariére, alebo i súkromí. Ak chcete prekonať prekážky a niečo dosiahnuť, nezacyklujte sa do problémov a negatívnych myšlienok, nevšímajte si neprajníkov, verte si.

Nezľaknite sa hrubších pováh

Keď sa stretnete so závisťou a nežičlivosťou, nepodľahnite zúfalstvu, nepýtajte sa donekonečna „Prečo?“, nečakajte, že hlupák zareaguje na slušnosť a tá ho pokorí. So zakomplexovanými a neprajnými povahami príliš nepohnete, neplatí na nich diplomacia a takt, nerozumejú tomu, nedokážu sa len tak z ničoho nič naučiť sebareflexii. Radšej to ignorujte a šetrite sily na vlastný výkon.

Neporovnávať sa, nebáť konkurencie

Často nás brzdia rôzni strašiaci v hlave, nech sme si ich sami vymysleli, alebo sa nám dostali pod kožu obmedzenci. V týchto prípadoch stačí poriadne prečistiť mozog a nepripúšťať si tieto nezmyselné prekážky. Iná vec je skutočná a plnohodnotná konkurencia, tej sa však nesmieme báť – má nás inšpirovať, poháňať za vyššími cieľmi, za chuťou ísť na dno svojich kapacít.

Bez trpezlivosti a charizmy ďaleko nezájdete

Nevadí, ak ste veľmi zraniteľní, ak sa neraz neviete zorientovať v ľuďoch, v situáciách, v sebe. Dôležité je uvedomiť si, čo vám spôsobuje najväčšie ťažkosti a pokúsiť sa to vyriešiť. Pracujte na sebe, na svojom sebavedomí, možno i na vzdelaní, na lepšej sociálnej komunikácii, na odstraňovaní všetkého, čo vás brzdí a rozvíjaní toho, čo z vás robí silnejšiu osobnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanie #kariéra #konkurencia

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...