Prácu si musíme vážiť, akúkoľvek!

Situácia dnes nie je ružová, mnohí sa nedostanú k práci, na ktorú sa pripravovali v rámci štúdia, ktorá ich baví a rozumejú jej. Ba môžu byť radi, že prácu vôbec majú!

01.11.2013 13:30
práca, spokojnosť, úsmev Foto:
Vážme si možnosti, ktoré máme a nepovyšujme sa nad ostatných.
debata

Nepýtame sa, kde pracuješ – iba „Pracuješ“?

Azda každý, kto len trochu pozná podmienky na pracovnom trhu a vníma čo sa tu deje, získanie i udržanie práce neberie ako samozrejmosť. Keď sa niekomu darí uplatniť v „jeho“ odbore, je to šťastie i vzácnosť. A hodnota práce významne stúpa, ak ju dokáže vykonávať dlhodobo, obstáť v súboji konkurencie, pod tlakom zamestnávateľa i pri zavádzaní noviniek. Ak odolá aj vplyvu intríg a posúva sa po kariérnom rebríčku nahor, je to skutočne úspech.

Závisť, pokora, sebadôvera…

Úspech priťahuje závisť, ale neraz i stratu pokory. Závistlivcov sa dá ignorovať, tých zákernejších musíme poraziť svojou múdrosťou a silou osobnosti. Niekedy je však veľmi ťažké popasovať sa aj s vlastnou pýchou! Strata pokory i empatie voči iným, to je nezávideniahodná diagnóza, ktorou trpí široké okolie zdroja nákazy. Nezvlčme sa, vážme si možnosti, ktoré máme a nepovyšujme sa nad ostatných. Verme si, ale nepleťme si to s namyslenosťou!

Nie je najdôležitejšie mať vysnívanú prácu

Snívate o uplatnení v kariére, o zaujímavom mieste a kým neokúsite na vlastnej koži aj úskalia, ktorým sa nedá vyhnúť, vidíte všetko len idylicky. Skutočnosť taká nebýva a chvíľu z toho môžete pocítiť zmätok. Pravda je, že realita ukáže človeku všetky odtiene a niekedy musí prehodnotiť priority. Čo z toho, že máte skvelú pozíciu, ktorú vám mnohí závidia, samé výhody a perspektívu profesionálneho rastu, keď musíte čeliť špinavostiam? Toto vám určite nezávidí ten, čo má super kolektív, príjemné ľudské prostredie a vie si vážiť i užiť každé uznanie, každý cent!

debata chyba

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...