Strácate pôdu pod nohami? Nestrácajte úroveň!

V kariére sa pritrafí všeličo a poriadne to niekedy s človekom zamáva, ale vždy je dobré zachovať si dôstojnosť, osobný šarm a glanc.

29.10.2013 12:00
namyslená žena Foto:
Aj keď sa vám nedarí, mali by ste si zachovať šarm a dôstojnosť.
debata

Neukazujte svoje horšie JA, ani ubolené a ukrivdené. Ak vás skolil neúspech, či už je to vlastné zlyhanie alebo neférovosť zvonka, vždy majte hlavu hore!

Za silnú povahu získavate body

Nikto v kancelárii nie je zvedavý na váš svetabôľ, nie je na to čas, ani doba, málokto vás v tomto prostredí úprimne podrží. Nechajte si slzy a sklamanie na doma, posťažujte sa blízkym, kamarátom, skrátka skutočne niekomu, ku komu máte dôveru. Pred kolegami sa snažte zakryť slabosti a podľa možnosti ísť na maximálny výkon, alebo nech sa vám na ten slabší nepríde. Keď odoláte ťažším skúškam – v kariére či v medziľudských vzťahoch, budú si vás viac vážiť a poriadne všetkých zmätiete!

Ak sa nenecháte zlomiť, zvýšite si sebavedomie

Funguje to – keď vydržíte aj skutočne tvrdé pomery, nastane čas na zocelenie a vy sa budete už čoskoro cítiť vynikajúco. Veľa sa dá zvládnuť, len sa ničoho nebojte a prekvapíte aj sami seba! Myslite na svoje zdravie, na kvalitu vášho života, na blízkych – nenechajte sa zosmiešniť a zničiť nejakým nafúkaným kolegom, či stupídnymi pracovnými metódami, neľudskými praktikami a nárokmi.

Nemáte na danú pozíciu? S pokorou odíďte

Je možné, že ste neodhadli svoje kapacity a naozaj ste si vybrali prácu nad vaše sily. Situácii síce neprospieva, keď sa do vás kolektív obúva, ale s tým veľa nenarobíte. Ak cítite, že na to nemáte, dotiahnite rozpracované projekty a vytraťte sa. S pokorou a pokojom, veď takáto vec sa môže stať hocikomu. Máte určite zaujímavé schopnosti a môžete sa uplatniť inde, tak neodchádzajte ako postrelený vojak na úteku. Úsmev a podanie ruky s každým, koho pri svojom odchode stretnete – takto to bude mať grády!

debata chyba

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...