Spojte hľadanie práce s príjemným zážitkom

Neviete si nájsť zamestnanie cez internet, sociálne siete a agentúry? Vyberte sa po meste, sledujte vývesky vo výkladoch a zájdite s týmto plánom aj pár kilometrov za hranice Slovenska.

19.10.2013 17:00
práca, inzerát, hľadať prácu Foto:
Urobte si prehľad ponúk, zbierajte kontakty z vývesných oznamov a inzerátov.
debata

S kamarátkou po prevádzkach

Urobte si z hľadania práce zábavu, ignorujte chladné odpovede otrávených zamestnancov, vždy sa pýtajte na vedúceho prevádzky a iba jemu ponúkajte svoje služby. Spojte to s návštevou vašich obľúbených predajní, zájdite si v príjemnej spoločnosti na kávičku a ani nebudete vedieť, ako vám prejde čas.

Zbierajte kontakty a obvolávajte

Dobrá nálada v kruhu kamarátok alebo niekoho blízkeho vám k získaniu priazne od potenciálnych zamestnávateľov iba prospeje! Napokon, hľadať prácu či brigádu môžete aj viacerí spolu, najlepšie vo dvojici – ľahší bude štart i adaptácia na pracovné prostredie. Urobte si prehľad ponúk, zbierajte kontakty z vývesných oznamov o pracovných príležitostiach, všetko hneď obvolajte!

Nehanbite sa otvoriť ústa

Ak vám nevyhovujú podmienky v našich pomeroch, vyberte sa na podobný výlet napríklad do Hainburgu, Parndorfu, Viedne, či do okolia Álp. Prelúskajte výpredaje a zároveň hľadajte uplatnenie na trhu práce. Nevadí, ak vám chýbajú znalosti nemčiny, sú totiž miesta, kde postačuje aj slabšia komunikačná úroveň. S jazykovou zdatnosťou a kvalifikáciou však výrazne rastú vaše šance!

…pečiatka a môžete začať!

Pracovné ponuky vylepujú napríklad gastronomické zariadenia, hotely, cestovné kancelárie, kozmetické salóny, penzióny, či horské chatky. Všetko dobre zmapujte a kvôli potrebným informáciám sa obráťte aj na príslušné úrady, nech sú papiere v poriadku a môžete zahájiť svoju novú pracovnú skúsenosť.

debata chyba
Viac na túto tému: #nezamestnanosť #hľadať prácu #inzerát

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...