Denisa Kmecová: Dôležité je pozitívne vibrovať

O dôležitosti pozitívneho myslenia sa už toho popísalo a porozprávalo tak veľa, že už to znie ako klišé.

18.10.2013 08:30
pozitívne myslenie, pozitívna žena Foto:
Ak nie sú pocity šťastia na najhlbších úrovniach, mozog na afirmáciu nenaskočí.
debata

Hovoriť si afirmácie a presviedčať sám seba o tom, že budem šťastný a k tomu všetkému potrebujem pozitívne myslenie, je podľa profesionálnej koučky, PhDr. Denisy Kmecovej nezmysel. „Dôležité je pozitívne vibrovať. Ak nie sú pocity šťastia a radosti na tých najhlbších úrovniach, mozog na danú afirmáciu nenaskočí,“ myslí si. Na to si potrebujeme ujasniť svoje vnútorné hodnoty a potreby, ktoré máme. Až keď si ich budeme napĺňať, budeme šťastní.

Denisa Kmecová v koučovaní používa techniku, ktorá sa nazýva vizualizácia. „Je veľmi dôležité zbaviť sa vnútorných bariér a blokov a prepojiť sa cez vizualizácie s cieľom. To je veľký základ pozitívneho myslenia, prepojenia s cieľom. Potom už rýchlo bez prekračovania bariér prichádzam s klientom k výsledku,“ vysvetlila ďalej Kmecová.

V praxi to vyzerá tak, že klient si predstaví výsledok a ona ho sprevádza na ceste, aby sa k nemu dopracoval. „Aj tvrdého človeka, biznis či top manažéra dokážem previesť vizualizáciou tak, že zrazu opadnú strachy a vnútorné blokácie. Zrazu sa mraky rozídu a on pred sebou vidí jasný cieľ a ide po ňom,“ tvrdí.

Na otázku, či sa má klient, ktorý navštevuje kouča alebo koučku „dopovať“ motivačnou literatúrou, Kmecová odpovedá: „Je dobré čítať podporné materiály. Záleží však na tom, ktoré a čo si z toho človek vyberie. Je užitočné, keď si to človek prečíta a prepojí na svoje vnútro.“

Aj podľa Kmecovej začnú muži počas krízy viac pracovať, pričom ženy sa viac orientujú na rodinu. Ak je však žena single, je možné, že aj ona sa upne na prácu. „Ani by som to netriedila na mužov a ženy, ale skôr na zadaných a single ľudí. Alternatívou k práci je aj šport. Jedno je však spoločné, každý si ten deficit energie potrebuje nejakým spôsobom dopĺňať a kompenzovať,“ uviedla koučka.

debata chyba
Viac na túto tému: #pozitívne myslenie #koučing

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...