Rebelant si v kolektíve bez podpory neškrtne

To, že rebelanti dokážu zmagoriť pár ľudí okolo seba, alebo sú akceptovaní falošným rešpektom, sa stáva.

15.10.2013 17:30
práca, zamestnanie, pracovný tím, kolektív Foto:
Člen tímu si získa priazeň predovšetkým normálnosťou.
debata

No akonáhle sa ocitnú v úplnom oslabení – chýba im fanklub (zvyčajne dve-tri nemehlá, čo sa potrebujú opičiť), to je iná a oveľa lepšia komédia!

Vyskakuje len do výšky svojich verných

Túžba byť stredobodom pozornosti býva veľmi silná a do krajnosti s výstrelkami doženie najmä tých slabších, čo potrebujú masku tvrďasa na úkryt svojich slabostí. Aby však mohli s okolím manipulovať, musia mať podporu, niekoho, kto im tlieska a keď nevládzu, potiahne maškarádu za nich. Kde-tu sa taký nájde a vtedy sila týchto slabochov naoko rastie. Vzbudzujú rešpekt, ktorý je v skutočnosti iba tichou ignoráciou, keďže obmedzenosť sa rýchlo odhalí.

Slaboch, čo sa bojí byť normálny

Najväčší trapas nastáva, keď večný rýpalko nemá po ruke nikoho zo svojho oddaného publika a jeho ego poletuje vo vzduchu ako pierko zo zraneného holuba. A odrazu máte pred sebou namiesto bezcitného podpichovača kôpku nešťastia, až vám jej príde ľúto. Môžete to využiť a prebrať v takom kolegovi tie lepšie vlastnosti, ktoré v ňom kdesi spia. Ale buďte pri tom múdrejší, než chcel byť on, keď vysoko lietal a nevracajte mu teraz posmech, ponižovanie. Radšej mu dajte najavo, že v kolektíve si získa priazeň predovšetkým normálnosťou.

Zneškodnite jeho chuť na extrémy

Posvieťte si aj na tých, ktorí skáču tak ako píska výstredný „týpek“, bez neho sú tiež ticho ako voš pod chrastou. Zneškodniť zlú energiu môžete buď cez nich, alebo priamo zameraním na hlavného nespratníka. Ukážte, že to divadielko hrajú iba sami pre seba a že nijako neovplyvňuje chod firmy. Keď pochopia, že ich snahy zaujať, či nebodaj rozvrátiť kolektív sú márne, stiahnu sa.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #pracovný tím #rebel

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...