Padáte na hubu? Zlá organizácia práce!

Keď sa na vás všetko valí a neviete si nájsť v množstve povinností okienko na trochu relaxu, môže byť chyba v nesprávnom vnímaní priorít, zle rozdelenom čase a nevhodnom prístupe ku konkrétnej záťaži.

28.09.2013 17:00
únava, zamestnanie, organizácia práce Foto:
Ak padáte únavou na nos, môže byť chyba v nesprávnom vnímaní priorít.
debata

V práci sa baviť a riešiť súkromie – na zbláznenie!

Ak nevykladáte tovar v potravinách (a aj to je náročná práca, pokiaľ nemáte pohodové pracovné prostredie), musíte permanentne čeliť tlaku povinností a vysokých nárokov. Zamestnávateľ chce kvalitu, ale vy potrebujete občas aj utužovať vzťahy s kolegami a poklebetiť si, pričom nemáte ani na pracovisku pokoj od súkromných problémov. Kávičkujete, odbehujete si vybaviť nutné osobné záležitosti a neustále vás sprevádza stres z toho, že váš výkon v práci nie je stopercentný a tušíte, že si to s najväčšou pravdepodobnosťou niekto všimne…

Neťahať súkromie do práce a prácu domov

Máte viac možností – zaplatiť si terapeuta a pokúsiť sa krotiť zbytočné napätia a strachy, alebo to vzdáte a zbláznite sa z toho. Najideálnejšie by však bolo selektovať podstatné od nepodstatného, neriešiť hlúposti a sústrediť sa na to, kvôli čomu sedíte na svojej teplej stoličke. Utužovať vzťahy s kolegami sa dá aj po práci a súkromie môže takisto v mnohých prípadoch počkať, až kým nezamknete dvere pracovne. Ale pozor, domov prácu neťahajte!

Nerobiť z komára somára a pôjde to ľahšie

Chcete všetko naraz a idete zošalieť – aj zábavu v kancelárii, aj podať výkon hodný povšimnutia, aj uspokojiť rodinu s vybavením osobných vecí. To nejde, nie ste na baterky, musíte priority triediť a triezvo rozmýšľať čomu sa venovať a kedy. Ak aj organizácia práce funguje dobre, môže ešte zlyhať napríklad spracovanie problému. Nedramatizujte, nenafukujte, neodďaľujte povinnosť kvôli tomu, že sa jej bojíte. Strach situácii nepomáha a keďže len vy sa ho môžete zbaviť, pošlite ho do kelu a robte to, čo sa od vás v danej chvíli očakáva a za čo beriete plat. Takto vám bude rýchlejšie „odsýpať“ a bez výčitiek si nájdete priestor aj na iné aktivity.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #priority #únava #organizácia práce

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...