Problém! Šéf ma uprednostňuje!

Je váš šéf, no občas to pôsobí, akoby ste mu velili vy. Pretože s príliš dobrým šéfom sa dá akokoľvek "točiť".

27.09.2013 12:00
šéf Foto:
Príliš dobrý šéf tiež nie je výhra.
debata

Nezasadol si na vás šéf? Nemôžete povedať, že vás nenávidí, ani vy nemáte tento problém s ním, no predsa jeden a pomerne veľký riešite. Šéf vás má rád, radšej ako ostatných a čo je na tom najhoršie, dáva vám to pravidelne každý deň najavo. Problém teda nemáte so šéfom, ale s ostatnými kolegami. Príliš obľúbeného človeka totiž nikto nemá rád. Plodí to občas aj otázky typu: V čom som ja horšia? S miláčikom šéfa je nebezpečné aj priateliť sa. A tak sa chtiac-nechtiac stáva outsiderom.

„Môj šéf ma mal radšej ako ostatných. Nielen ako kolegyňu, vysielal mi signály, mal o mňa vážny záujem. Keď som sa nechytala, našťastie sa ho to nedotklo a náš vzťah ostal pracovný,“ opisuje svoj príbeh so šéfom 25-ročná Michaela. Nepríjemné to však bolo tak či tak, pretože okrem nej si záujem o ňu a preferovanie jej osoby všimli všetci ostatní kolegovia. ""Stalo sa to nejako postupne, ale všetci sa so mnou prestali kamarátiť a mali na moju adresu ironické poznámky. Veľmi som si priala buď z tej firmy vypadnúť alebo si to vymeniť s niekým, koho v práci šéf neznáša. Bola by som asi na tom lepšie."

Problém bol samozrejme neriešiteľný. Šéf totiž občas Michaelu vzal na obed. „Bojovala som, pretože s ním som si vzťah, ktorý ostal priateľský, narušiť nechcela. Prehlbovala sa však moja kríza s kolegami, pretože šéf na to vôbec nedbal. Nedohodli sme sa robiť to tajne, už bolo aj tak príliš neskoro,“ povedala ďalej Michaela. Dodnes si nič nevyčíta, lebo do situácie sa dostala úplne nevinne. „Horšie by to bolo, keby som si so šéfom niečo skutočne začala. O týždeň by sme sa možno pohádali a o ďalší by som dostala výpoveď.“ Vždy si hovorila niečo pozitívne, to ju dokázalo oslobodiť.

Michaela predsa prišla na čosi, vďaka čomu vzťahy v práci trochu vyžehlila. Keď sa pri nej raz tradične šéf pristavil, aby išli na obed, oslovila aj kolegyňu, či by nešla s nimi. Ona prekvapene súhlasila. „Na obede sme boli všetci traja veselí. Ja som na ňu nežiarlila, že sa aj ona s ním rozpráva. Len som chcela, aby niekto z nich videl, že v podstate o nič nejde.“ Tento nápad mal ešte jednu dôležitú úlohu. Šéf si všimol, že vo firme má aj iných kolegov, ktorí stoja za to, aby sa s nimi bavil.

debata chyba
Viac na túto tému: #uprednostňovanie #príliš dobrý šéf

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...