Dobre zorganizovaný čas je umenie

Ak si dobre zorganizujete čas, urobíte toho počas dňa oveľa viac. Stačí si len v dňoch trochu "poupratovať".

25.09.2013 17:00
zaneprázdnená žena, žena v práci Foto:
Vy si to zariaďte inak.
debata

Ak sa vám toho v práci nakopí veľa, váš deň môže vyzerať aj tak, ako si neprajete. Stratiť o všetkom prehľad, dni sa vám zlejú do jedného, nestihnete si umyť vlasy, upratať byt, pomýlite si stredu so štvrtkom, na dôležité stretnutie budete meškať dvadsať minút. A navyše, čas v práci, kedy by ste toho mali urobiť najviac, prečetujete s kolegyňou, pretože práve tam sa akosi neviete na nič sústrediť. Keď sa uvedomíte v takýchto situáciách, urobte pár jednoduchých korkov, ktoré vám pomôžu návrat k pokojnejším dňom.

V prvom rade si nájdite svoj zápisník, ktorý sa vám podarilo kdesi zapotrošiť. Ak je už celý popreškŕtaný (hoci vy sa v ňom vyznáte), aj tak si ráno po príchode do práce vyložte jeden papier a popíšte si naň v bodoch veci, ktoré máte stihnúť. Zapíšte si každý mail, ktorý potrebujete odoslať, čo potrebujete vybaviť. Nezabudnite ani na tie najmenšie veci, aj tie, o ktorých ste na sto percent presvedčená, že zabudnúť nemôžete. Vezmite si výraznú fixku a odfajkujte si všetko, čo sa vám podarilo stihnúť. Váš deň bude prehľadnejší a čím viac odfajknutých povinností budete mať za sebou, tým budete mať lepšiu náladu.

Pokojne si do zoznamu činností, ktoré potrebujete stihnúť, vpisujte nielen pracovné záležitosti, ale aj osobné. Nafarbiť si vlasy je tiež podstatná vec, bez ktorej sa taká dáma ako ste vy predsa nezaobíde. A ľahko na ňu zabudnete, ak si ju nebudete pripomínať. Do zoznamu nezabudnite niekoľkokrát počas dňa mrknúť, aby vám náhodou neušli dôležité veci. Tie menej dôležité si presuňte na ďalší deň.

debata chyba
Viac na túto tému: #povinnosti #organizácia času #zorganizovaný čas

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....