Chcete, aby sa vám plnili plány? Majte ich jasné!

Postupujete podľa motivačných kníh, ktoré sľubujú, že cieľ budete mať na dosah, čím viac naň budete myslieť?

25.09.2013 14:00
manažérka, práca, zamestnanie Foto:
Pôsobte sebavedomo a tak kráčajte aj za cieľom.
debata

Ale váš cieľ sa vám akoby vzďaľoval. Prečo sa to deje? Možno, že neviete presne, čo by ste chceli, čo by pre vás bolo dobré. Je to normálne. Prajete si možno robiť na dôležitejšej a lepšie platenej pozícii, no keď sa stretnete na porade s tými, ktorí ich už majú, vaše sny sa rozpadnú ako domček z karát. A objavujú sa pochybnosti typu: Nemám na to. Nie som ako ona. Nemám ani také sebavedomie. Zrazu sa uspokojíte s tým, čo máte a ste odhodlaná v pracovnej pozícii, ktorá vás nikam neposúva, zotrvať, lebo vám jednoducho chýba odvaha. Nič iné to nie je, šťastie, o ktoré ste sa pokúšali, ani nevyskúšate.

Sen, ktorý máte v pláne, musíte mať jasne premyslený. Preto tomu venujte oveľa viac času. Sadnite si sama so sebou, uvarte si svoj obľúbený čaj alebo kávu a postarajte sa o to, aby ste mali dobrý výhľad. Buď na upratanú izbu, alebo na balkón, ktorý mieri niekam von, do krásnej prírody. A porozmýšľajte nad tým, čo by pre vás bolo najlepšie, čo potrebujete. Ak sa to týka práce, či je to skôr tvorivá práca, iná práca – ale uvažujte nad tým, čo by ste chceli robiť! Neprajte si len „inú“ prácu, pretože si môžete pritiahnuť aj oveľa horšiu. Iná bude každopádne.

Keď si uvedomíte, čo by to malo byť a ste o tom stopercentne presvedčená, až potom si to začnite priať. Základom je predstavovať si, akoby to už bolo. Ak chcete novú prácu, predstavujte si nové priestory, predstavujte si samu seba sebavedomejšiu, aká ste momentálne, prípadne si predstavujte, že máte svoj biznis a veľa, veľa zakázok. Predstava by mala byť do detailov premyslená, nerozmyslite si svoj plán na druhý deň a na tretí nestavajte nový. V takomto prípade vám cieľ začne unikať a čas, ktorý nemáte, sa bude zbytočne naťahovať.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #jasný plán

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...