Úspech neprichádza hneď, trpezlivosť sa vypláca

Niekedy s tým sekneme skôr, než sa pre nás stihne vytvoriť priaznivá príležitosť.

23.09.2013 10:00
úspech, radosť, víťazstvo Foto:
Majte väčšiu trpezlivosť než kolegovia, nedajte sa ovplyvniť.
debata

Ak ste už niečo také zažili, asi viete, že je to chyba. Vyčkávacia taktika sa neraz oplatí, majte väčšiu trpezlivosť než kolegovia, nedajte sa ovplyvniť.

Pre každého sú iné možnosti

V ideálnych podmienkach si azda ani nedokážeme uvedomiť čo máme, nie sme nútení sledovať výzvy, chcieť dosiahnuť viac, túžiť podrobnejšie spoznať vlastné rezervy. Až drsnejšie prostredie v nás prebúdza skryté kapacity, ženie za vyššími métami, popudzuje k aktivite a väčšej kreativite. Je to tak, len sa nesmie prešvihnúť miera našej trpezlivosti a ochoty dávať zo seba maximum. Ak je snaha márna, stagnujeme, naše odhodlanie sa otupuje, vzdávame to. Vždy by sme si však mali aj v takýchto deprimujúcich chvíľach uvedomiť, čo všetko ovplyvňuje stav, v ktorom sa nachádzame. Možno je to iba chabý manažment, možno neznášanlivý líder, možno kolektív ufónov… Všetko sa môže zmeniť a začať by sme mali vlastnou optikou na život okolo seba.

Vidieť za roh je fajn, ale občas to bolí

Všetko, čo sa deje vo vašom okolí, vnímate a citlivo prežívate? Ťažko to zmeníte, ale môžete začať pracovať na zmene postoja tým, že nebudete veci brať a posudzovať príliš osobne. To býva totiž veľmi vážny blok, cez ktorý sa mnohí nevieme preniesť. Nevadí, že máme tú schopnosť vidieť až za roh a neraz je tam nepekný pohľad, to naozaj nemusí byť problém. Využime tento dar, naberajme skúsenosti a učme sa vychádzať i s kontroverznými ľuďmi, čeliť nepríjemným situáciám. Hlavne, neutekajme! Vedomí si svojich kvalít i nedostatkov prijímajme a lúskajme všetko, čo život prináša. A nezabudnime veriť, že aj na nás čaká šanca ukázať, čo v nás je! Možno stačí len nad niektorými vecami oči privrieť, pri iných ich lepšie otvoriť…!

debata chyba
Viac na túto tému: #možnosti #trpezlivosť #úspech #podmienky

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...