Najhoršie povahy v práci

Každý má chyby, ale sú typy ľudí, s ktorými sa mimoriadne ťažko vychádza a spolupracuje.

20.09.2013 15:30
práca, zamestnanie, pracovný tím, kolektív Foto:
Náladový človek sa len ťažko zapája do kolektívnej práce.
debata (1)

Najmä, ak nemajú ani štipku záujmu niečo na sebe zmeniť a vôbec priznať si, že sú zdrojom vážnych problémov.

Má nálady ako aprílové počasie

Človek, ktorý podlieha prudkým zmenám nálad, je vo svojej podstate nešťastný a zlo šíri aj kvôli komplexom. Je nevyrovnaný, často mení rozhodnutia, strieda v práci „kamarátov“, nedá sa v ňom vyznať, veriť mu, spoľahnúť sa naň. Narobí veľa dusna a chaosu, je všeobecne neobľúbený a málokedy tolerovaný. To, aby sa s ním aspoň naoko dalo vydržať, si vynucuje hlavne agresívnym správaním. Kolegovia ho radšej zďaleka obchádzajú, než by s ním mali strácať čas. Najväčší problém nastáva vtedy, keď je nutná kolektívna práca.

Majster výhovoriek

Ďalší expert, s ktorým sa v práci síce nenudíte, ale zato všetkých naokolo poriadne vytáča, je majster vo vymýšľaní výhovoriek. Tie používa predovšetkým v situáciách, keď je potrebné priložiť ruku k dielu, keď nestíha s termínmi, či permanentne mešká do práce, na stretnutia a podobne. Je to takisto nespoľahlivý človek, ktorému nedokážete veriť. Zo všetkého najlepšie ovláda robiť okolo seba veľký rozruch, ktorý používa najmä ako zásterku pre svoje nedostatky. Je brzdou firmy a nekolektívnym hráčom.

Mudrlant, ktorý dokopy nevie nič

Všade ho počuť, ku všetkému má snahu sa vyjadriť, neustále sa zapája do diania so všelijakými pozmeňujúcimi návrhmi a zlepšovákmi, ale inak sa nijako výrazne nečiní. Chodí, obsmŕda, do každého vŕta a sám neurobí nič prospešné. Je od prírody ľavák do práce, všetko iba stokrát okomentuje. Nie je z neho žiaden osoh, v kolektíve iba otravuje a zavadzia. Je s ním ťažko na jednom pracovnom poli a prežíva (tak ako aj ďalšie problémové typy) najmä vďaka tomu, že od neho kolegovia bočia a nič od neho nechcú, iba pokoj.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #spolupráca #tím #povaha

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...