Buďte výrazný člen tímu, nie iba do počtu

Súperiť s ambíciou za každú cenu vyhrať, nepriznať si slabiny a neuznávať kvality iných, či pokúšať sa zaujať falošnou maskou – to sú nezdravé maniere.

14.09.2013 17:06
práca, tím, zamestnanie Foto:
Vnímajte atmosféru okolo seba, nebráňte sa jej, nebojte sa tiež zapojiť.
debata

No ani splývať len tak s davom nie je bohviečo. Zvýraznite sa – talentom, schopnosťou spolupracovať i vychádzať s ľuďmi.

Zapájajte sa, zbadáte veľa zaujímavého!

Prečo by ste to mali v práci len tak v tichosti prečkať, nemať aj silnejšie zážitky, bohatšie skúsenosti a výraznejšie spomienky? A ak by vám aj nemali veľa dať získané pracovné metódy, od ľudí sa máte vždy čo naučiť. Čo človek to chodiaca zbierka vzácnych životných príbehov a poznatkov. Tie vás môžu naviesť na správnejšiu cestu, alebo i na to, aby ste si viac vážili čo máte, utvrdili sa v tom, čo robíte, či hľadali nové možnosti zefektívnenia života. Vnímajte atmosféru okolo seba, nebráňte sa jej, nebojte sa tiež zapojiť. Obohacujeme sa všetci vzájomne!

Nečakajte zázraky, zmiernite nároky

Sme len ľudia, každý má od rána v práci svoje nálady, nemusíme iných hneď odsudzovať za správanie, ktoré sa nám práve nepáči. Dôležité je vidieť pracovné ciele a rešpektovať, že cesta za ich dosiahnutím nebýva ideálna a bezproblémová. Zvyknete sa stiahnuť do ulity, pretože je vám cudzie, čo sa vo vašom okolí deje, mnohému nerozumiete (alebo sa iba nechcete naladiť na vlnu kolegov)? Takto brzdíte seba i ostatných! Nechajte veci prirodzene plynúť, ale prispievajte svojimi postrehmi a názormi, nenásilne ich prezentujte, sami choďte príkladom. Majte ľudskú tvár i pochopenie pre druhých, verte, že to nie sú mimozemšťania, tak ako sa vám možno neraz zdá.

Aj keď to ide ťažšie, premôžte sa

Niekedy je dobré prekonať sám seba, povzniesť sa napríklad nad povahy, ktoré vám absolútne nesedia, s väčším nadhľadom vnímať pracovný i ľudský prístup kolegov a nadriadených. Začleňte sa viac do tímu, občas pristúpte aj na nápady, ktoré sa vám zdajú podivné, možno práve tu prídete aj sami na nové podnetné myšlienky a zrodí sa projekt, za ktorý si pripíšete zásluhy. Získate uznanie, možno i kamarátov a snáď i nejaké to „všimné“ k výplate.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #pracovný tím #kolega

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...