Ste introvert a v práci sa to nehodí?

Robíte si neustále výčitky kvôli tomu, že ste introvert a spokojnejšia by ste boli v roli extroverta?

12.09.2013 12:00
introvert, jeseň, okuliare, smútok, nuda,... Foto:
Ak ste introvertka, extrovertku z vás nikto neurobí.
debata

Závistlivo pozeráte po extrovertných kolegoch, ktorí majú v práci dostatočne veľa kamarátov, a tak majú stále s kým ísť na kávu, na obed, majú sa na koho obrátiť, keď potrebujú pomoc a možno sa spolu stretávajú aj po práci. A vy nič. Robí vám problém nadviazať kontakt s novými kolegami a na obed chodíte zásadne sama. Už ste tam za čudáčku.

V takom prípade si uvedomte nasledovné. Z introverta sa z vás introvert nikdy nestane. V to nedúfajte. Ani ho dobre nezahráte. Skôr ide o to, aby ste sa s tým v prvom rade vyrovnali. Nikomu pritom nezáviďte, uvedomte si tiež, že sú extroverti, ktorí by boli radi introvertmi. Možno nebudete taká obľúbená v spoločnosti, môžete však mať menej a o to silnejších, hlbších priateľstiev. Vnímajte svoju zahĺbenosť do seba ako výhodu, plus.

Neberte veci príliš osobne a skúste si zakaždým, keď máte problém, urobiť odstup. Predstavte si, že ste nad vecou a že sa na celú situáciu pozeráte ako niekto tretí, cudzí. Tak, ako ste vy tolerantná k ľuďom, ktorí majú rôzne povahy (a beriete ich takých, akí sú), pravdepodobne vnímajú druhí aj vás. Bude sa vám ľahšie žiť, ak to pochopíte a následne tomu uveríte.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #introvert #extrovert

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...