Populárna metóda práce - aroganciou k úspechu

Čím hrubšie správanie, tým drsnejší režim a poslušnejší zamestnanci, aj na úkor vysokej fluktuácie – takto dnes „pracujú“ mnohí biznismani.

07.09.2013 13:00
šikana, hádka, práca, pracovisko, krik, agresivita Foto:
Arogancia na pracovisku je dnes, bohužiaľ, bežnou súčasťou pracovného života.
debata (1)

Čo na tom, že nemajú stabilný kolektív a nikoho, kým by sa mohli dlhodobejšie prezentovať? Hlavne, že „im to sype“!

Produkt funguje, tak o čo ide…?

Bezchrbtoví podnikavci dokážu vždy na chvíľu využiť nejakú tú ochotnú pracovnú silu a keď jej dôjde trpezlivosť, potom ešte ušetriť na mzde, ktorú sa im nechce vyplatiť… Aj takto sa držia na úrovni, ktorá im stačí, veď o nič nejde, len o čistý biznis. I keď neľudský, ale oni prežívajú, majú na dovolenky, autá, domy, frajerky i žúry.

Majitelia a ich kamaráti veselo „ryžujú“

Kto je verný a dosadený, tomu sa ujde z koláča, ale tí, čo prišli do firmy iba za prácou a živobytím, majú u takýchto arogantných šéfov smolu. Môžu sa akurát tak prizerať, ako je dobre tomu, čo iba buzeruje, nadáva, vyhráža sa a zdiera z kože, ako aj zopár jeho kamarátom, ktorých často drží pri svojom koryte len tak z roztopaše, pokrytectva a možno aby mal aspoň u niekoho malé plus.

Verní sú najlepšie kópie arogantného vedenia

Grobiansky boss a jeho kumpáni – to je banda, od ktorej radšej nebyť nijako závislý, nechcieť od nej ani pohár vody. Kto má rád pokojný spánok, mal by od takýchto netvorov bočiť, nič dobrého od nich nekuká. A snáď sa takto môžu raz neokrôchanci i spamätať – keď ich potopí zlý chýr a neschopnosť spolupracovať, či zamestnať a udržať si ešte nejakých kvalitných ľudí. Verné kópie barbarov sú len papagáje, ktoré samé bez podpory primitívneho šéfa-kamaráta nezmôžu nič.

1 debata chyba

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...