Predtým, ako si začnete hľadať prácu...

Niekto si nájde v dvadsiatich rokoch pravú lásku, iný zas pravú prácu. A tí ostatní, hľadajúci, trochu neskôr.

05.09.2013 14:00
pracujúca žena, žena v práci Foto:
Ilustračná foto.
debata

Ste po vysokej škole a uvažujete, čo budete robiť, aká práca vás bude neskôr živiť? Potom je dobré, ak sa podľa nejakých zásad budete orientovať. Ľudia robia najväčšiu chybu vtedy, keď vidia iba peniaze. Tie sú u nich na prvom mieste a preto sa častokrát dostanú do problémov, keď zistia, že to, čo si vybrali, nie je pre nich to pravé orechové.

Pred týmito úvahami utečte:

Len nech mám peniaze – možno vám pomôžu zaplatiť účty, ale za akú cenu? V práci, ktorá vám nesekne budete potiť krv a v konečnom dôsledku sa vám ešte vďaka nej môže znížiť sebavedomie. A jednoducho, budete schopná osoba, len v inom smere, na ktorý ste sa nesústredili.

Chcem hocijakú prácu – v snahe nájsť si hocijakú prácu ste schopná zatajiť v životopise informáciu, že máte vysokú školu a ochotná pracovať aj za menej? Poviete si: Na začiatok je dobré hocičo. Neuvažujte tak. Krátky začiatok vo vašom životopise vám skôr ublíži ako pomôže.

Práca nás nemá baviť – možno máte okolo seba negatívnych ľudí, ktorí prácu berú iba na zaplatenie účtov. Nemalo to tak byť! Ak si spočítate, koľko percent života v nej strávite, rýchlo zistíte, že to nie je zanedbateľná cifra. A preto robte všetko preto, aby ste si našli prácu, ktorá vás bude baviť, napĺňať, stane sa vaším koníčkom a vy budete vďaka nej žiť. Radšej si na ňu počkajte, v opačnom prípade to určite oľutujete.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #hľadanie práce

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...