Keď sa kolegyňa tvári kamarátsky, ale ťaží z vás

V práci si hľadáme spriaznené duše a veríme v kamarátstva aj v takomto prostredí.

03.09.2013 14:30
práca, tím, zamestnanie Foto:
Pozor na kolegyne, ktoré sa zdajú byť priateľské, no len vás využívajú...
debata

Majú nám spríjemniť pracovný život a nebránime sa pustiť kolegov aj do súkromia. Občas to vyjde a priateľstvo pretrvá, aj keď sa cesty osudu rozídu. No neraz príde sklamanie a trpká chuť takého vzťahu.

Odhaľte potvorku!

Ona robí všetko preto, aby vás presvedčila, koľko toho máte spoločného, ale vy to tak nevnímate. Cítite zmätok namiesto spontánneho kamarátstva? Tak by ste mali rozmýšľať, ako zachovať radšej odstup. Chráňte si svoje súkromie a nekomentujte ani to, čo sa okolo vás deje v práci. Dajte si pozor na vlastné nápady, aby si ich ona šikovne neprivlastnila, alebo sa netvárila, že za nimi stojíte obe. Niektoré takéto prísavky sú neškodné a potrebujú iba prežiť, nechcú vám ublížiť. No je ich nespočetne veľa druhov a bývajú aj poriadne prešpekulované a zákerné, také vás rýchlo vysajú, zistia citlivé body, zlomia vás a použijú z vášho vnútra to najlepšie pod vlastným menom.

Závisť mení osobnosť

Možno kolegyňa, čo sa hrá na vašu kamarátku, nie je vo svojej podstate zlá, ale pri vás sa necíti komfortne, porovnáva sa a zisťuje, že vy ste dieťa šťasteny a ona nie (pričom to nikdy otvorene neprizná). A čím viac sa budete snažiť s ňou vychádzať, pomáhať jej a chápať ju, tým skôr zošalie aj z vašej charizmy a bude sa vás chcieť zbaviť. Voči takejto nešťastnej osôbke by ste mali zaujať čo najneutrálnejší postoj, snažiť sa byť s ňou čo najmenej. Ona sa do vašej priazne dostáva iba pre to, aby zistila, prečo máte to, čo ona nie a vziať vám to. Ak si na ňu nedáte pozor, môže vám veľmi ublížiť.

Keď ukradne, čo jej chýba, víťazí

Niektoré mrchy vás dokážu obrať aj o posledné zvyšky rozumu a nadhľadu, položiť vás na lopatky. Darí sa im preto, lebo kým vy sledujete čisté ciele, ony sa zdokonaľujú vo vykradnutí duší. Chcú mať vaše schopnosti, talent, obľubu u kolegov, šťastnú rodinu… Všetko to, čo nemajú. Pôjdu po vás, ale iba potiaľ, pokiaľ dovolíte vy. Keď ukážete mantinely, stiahnu sa a nalepia na niekoho iného. Len si ešte dajte pozor aj na to, aby intrigami nestrhli na svoju stranu vplyvnejších ľudí z vášho pracovného okolia a nevysánkovali vás z firmy!

debata chyba

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...