Sexi vzhľad je fajn, ale v práci nestačí

Pôsobiť upravene a sviežo pomáha v komunikácii, robí atmosféru príjemnejšou.

01.09.2013 08:00
manažérka, práca, zamestnanie Foto:
Sexi vzhľad v zamestnaní poteší, ale nestačí.
debata

V peknom obale sa cítime sebavedomejšie a priťahujeme pozornosť i úspech. To však neznamená vsadiť všetko iba na výzor a čakať, že ostatné už príde samo. Občas to síce vyjde, ale trvácne hodnoty sú inde.

Tichá požiadavka chlebodarcu – krása

Žijeme v dobe, kedy obal predáva a nejeden zamestnávateľ na to dbá už pri výbere uchádzačov. Upravený zovňajšok je veľké plus, najmä ak sa neprešvihne miera vkusu. Nároky biznismanov bývajú rôzne a závisí aj od pozície, ktorú obsadzujú. No i tam, kde očakávajú od zamestnanca predovšetkým útok na hormóny klienta, sa musí snúbiť šarm s inteligenciou, inak sa pekná tvárička dlho neohreje!

Bábik je habadej, mozgy sú vzácne

Ak má zamestnávateľ vyššie ciele a nie sa iba prezentovať peknými ľuďmi, sexi vzhľad poteší, ale nestačí. Firma potrebuje kvalitné výkony, aby sa presadila medzi profesionálmi. Luxusné prostredie s dokonalo vyzerajúcim tímom, ktorý má vážne medzery v pracovnom i ľudskom kontexte, je zbytočný a pridrahý špás.

Radšej dušou firmy, než jej pozlátkom

Vyhrať konkurz vďaka výstrihu, či modelkovským mieram môže pozdvihnúť sebavedomie a podržať manekýnku vo firme, ale ak nie je dostatočne bystrá, prirodzená, empatická a lojálna, nezachráni ju ani priazeň a slabosť bossa. Tam, kde ľuďom záleží na prosperite a uznávajú kvality, nebude sa trpieť amaterizmus, skrytý za sexi vzhľadom. Tam majú zelenú predovšetkým šikovní, ambiciózni a charizmatic­kí ľudia.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanie #krása #vzhľad

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...