Ako sa zdravo zalíškať šéfovi?

Či ste jeho sekretárka, pravá ruka alebo iná podriadená, stále ste k nemu v tom istom vzťahu. Je to váš šéf.

28.08.2013 09:00
šéf Foto:
Mať šéfa rád je základ.
debata

Rozhoduje o tom, či vo firme zotrváte, rozhoduje o vašom prípadnom zvýšení platu, o tom, či pôjdete na dovolenku, alebo či vás v piatok pustí skôr z práce domov. Na svete neexistuje človek, ktorý by nechcel mať dobrý vzťah so šéfom a ak to tak nie je, snaží sa, aby sa to tomu aspoň trochu podobalo.

V prvom rade, s tým líškaním to nepreháňajte. Nebolo by vhodné, ak by si všimli vaši kolegovia, ako veľmi sa snažíte byť s nim zadobre. Mohli by ste si ich znepriateliť. Alebo, keby ste nebodaj s nimi bojovali o prvenstvo – kto uňho bude ten najobľúbenejší, miláčik. Naopak. Túto hru hrajte len so šéfom. Aby si to okrem neho nikto nevšimol.

Základom je mať šéfa rád. Ak vám je na ňom niečo odporné, snažte sa to prijať a potom na to už nemyslieť. Nevenujte tomu pozornosť. Ak sa z toho budete smiať s kolegyňou, váš odpor to len prehĺbi. Snažte sa o opak. Hľadať na šéfovi samé dobré veci. Automaticky sa stane, že ho budete mať radšej. Len tak. Budete si ho vážiť ako osobnosť.

V prípade, že vám niečo vytkne, uznajte, že má pravdu. V opačnom prípade si stojte za svojim. Buďte asertívna. Získate tým veľa. Ak uznáte, že ste spravili chybu, ktorú ste následne opravili, urobte niečo, čím si ho získate. Dajte mu najavo, že svoju prácu milujete. Ak máte pocit viny, príďte napríklad na druhý deň o hodinu skôr do práce a venujte sa jej viac ako zvyčajne.

V piatok neodíďte skôr a tvárte sa, koľko toho ešte musíte do soboty stihnúť. Šéf by vám mal vysielať signály – ak je s vami spokojný, pocítite to. Urobte občas takúto nejakú drobnosť. Nepatrí tam zaklopanie na jeho dvere s vtieravou otázkou, že práve idete do obchodu, či niečo nechce aj on? Takýto vzťah si chce máloktorý šéf pestovať so svojou podriadenou. Jednoducho, viac zla si narobíte, ak sa budete snažiť prekročiť hranice, ktoré vo vašom vzťahu stanovil.

debata chyba
Viac na túto tému: #šéf #vzťah so šéfom

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...