Ako sa zachovať k novej kolegyni

Nový "element" v práci? Bude si to vyžadovať pár pravidiel, ktoré by ste si s novou kolegyňou mohli vysvetliť hneď na začiatku.

27.08.2013 10:30
kolegyňa, v práci Foto:
Ilustračné foto.
debata

Vaša výhoda

Vašou silnou zbraňou je fakt, že ste už vo firme „stará harcovníčka“, všetkých poznáte, s mnohými si tykáte a viete, ako to tam chodí. Vnímajte to ako výhodu – lebo sa môžete snažiť kolegyni zapáčiť. Komu by sa nepáčilo, keby bol vo firme nový a niekto by sa ho tam ujal, vzal si ho bokom, staral sa oňho a oboznamoval ho so situáciou? Uľahčite jej začiatok a verte, že nikdy to neoľutujete.

Majte hranice

Dajte si však maximálny pozor. Ak na začiatku spozorujete alebo zacítite, že jej už pomáhate viac, ako je únosné, dajte jej najavo jasnú stopku. Napríklad vetou: „Vyskúšaj si to teraz sama.“ Určite však viac svojmu priateľstvu ublížite, keď z nej spravíte svoju „sekretárku“, a v snahe, aby vás už dnes prestala otravovať, prenesiete na ňu prácu, ktorá vás už jednoducho obťažuje. (A vyvoláte v nej pocit, že to odteraz bude patriť k jej povinnostiam).

Iba pekné veci

Klebetiť sa nepatrí, preto na začiatku hovorte o každom iba pekné veci. A o tých, o ktorých nič pekné neviete, radšej pomlčte. Celkovo s ňou hovorte menej, ako by si váš jazyk žiadal, ale určite nehrajte nedobytnú pevnosť a prezraďte niečo zo svojho súkromia. Napríklad, kde ste pracovali predtým, aké máte záľuby, kde a s kým žijete, odkiaľ pochádzate. A keď sa vám to na úvod bridí, bavte sa o umení, s tým nič nepokazíte.

debata chyba
Viac na túto tému: #nová kolegyňa #vzťah s kolegyňou

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...