Aj zlého šéfa môžete zmeniť. Veľa záleží od vás!

Ktovie, čo je horšie - mať otrasných kolegov (stačí jedného), alebo nepríjemného šéfa. Každopádne, nič z toho nie je výhra.

26.08.2013 10:00
šéf Foto:
Mať zlého šéfa teda nie je žiadna výhra.
debata

V prípade, že máte nového šéfa, ktorý je neprístupný, môžete ešte porozmýšľať, ako to zmeniť. „V reklamnej agentúre som robila tri roky. Mala som výbornú šéfku, s ktorou som bola kamarátka a naša malá reklamka bola ako naša rodina. Dávali sme jej všetko,“ opisuje 25-ročná Monika. Všetko sa vraj zmenilo vo chvíli, keď vo firme vystriedal šéfku nový a žiaľ, neprispôsobivý šéf.

Možno, že mal zlé skúsenosti z minulosti, alebo mal „čudácku“ povahu, jednoducho si s nim Monika ani jej kolegyne nesadli. „Už v piatok som sa desila pondelka a celý víkend som mala kvôli nemu znepríjemnený. Jednoducho, on tú firmu nevedel riadiť. Nevedeli sme, čo si máme o ňom myslieť. Nemal záujem sa s nami ani stretnúť a vysvetliť nám, čo od nás očakáva a ako si to predstavuje. Všetko sme si mali domýšľať,“ opísala stres, ktorý na pracovisku spôsobil.

Keď sa už situácia nedala uniesť, kolegyne dali hlavy dokopy a urobili to, čo mal urobiť on, no nespravil to. "Ľudia majú prirodzene bariéry, k niekomu sa ani neviete priblížiť, lebo vám to neumožňuje. To bol aj jeho prípad. No ja som cez tú bariéru prešla, zaklopala som mu na kancelárii a navrhla som, či by sa s nami nestretol. Bol to preňho taký šok, že ani nevedel, ako má reagovať.

Tento šok však mal úspech. „Uvedomila som si, že ten odstup si umelo v sebe pestoval. Jednoducho, on nebol dobrý šéf, neveril si a zamestnanci dávali výpoveď vo firmách, do ktorých prišiel šéfovať. Preto automaticky očakával, že to tak bude aj v našej firme.“ Vďaka Monike sa to však nestalo. „Stačilo tak málo – hoci spočiatku to vyzeralo tak zložito – a celá situácia sa zmenila. "Nakoniec som sa stala jeho miláčikom. Začali sa stávať veci, ktoré na začiatku neboli mysliteľné. Tým, že sme mu to začali uľahčovať, menil sa aj on.“

debata chyba
Viac na túto tému: #zlý šéf #zmena

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...