Bez celkom žiadnych plánov nežite

Áno, sú odvážni ľudia, ktorí hrdo vyhlasujú: Ja neplánujem! Neplánovať však nemá iba výhody...

20.08.2013 14:00
úspešná žena, kariéra Foto:
O svojej budúcnosti by ste mali mať aspoň akú-takú predstavu.
debata

K tomu, aby sme neplánovali, nás navádzajú príbehy ľudí, ktoré sme počuli na vlastné uši. Občas aj poriadne šialené. A poznanie, že náš život sa môže o minútu zmeniť na nepoznanie. Alebo ste sa poučili zo svojho života. Keď ste plánovali a všetko dopadlo úplne inak. Je tu však jedno ale.

V prípade, že máte pred sebou akýsi cieľ – povedzme, že v práci ste na dobu určitú, mali by ste mať aspoň akú-takú predstavu, ako bude váš život vyzerať potom. Nemusíte to siliť, len si občas pred spaním klaďte otázky. Máte nejaký nesplnený sen? Čo by ste ešte v živote chceli dosiahnúť? K rozmýšľaniu pred spaním nepatria prekážky – na tie teraz nemyslite, inak sa k ničomu nedopracujete.

Mať pred sebou cieľ, hoci nejasný, je dobré aj pre prípad, že keď na niečo myslíte, automaticky si to priťahujete. Preto keď pozeráte do budúcnosti, myslite pozitívne. Strachu nedajte žiadnu šancu. Aj keď je tá budúcnosť akokoľvek neistá, myslite na to, že budete zarábať viac a pracovať menej (napríklad). Prajte si veci, ktoré vám v terajšom živote, hoci je dobrý, chýbajú.

Tí, čo plánujú, majú výhodu v tom, že keď si opakujú ciele, ktoré sú im blízke (a znova: zakážte si myslieť na to, aké to je ťažké a podporovať to negatívnou myšlienkou, že to nedokážete), začnú priťahovať ľudí, ktorí s uskutočnením ich sna úzko súvisia. Nápady sú tiež dôležité. Pozorne ich vnímajte. Hovorí sa, že žiaden nápad nie je náhoda a keď príde, treba ho potiahnúť za nohy a chopiť sa ho. Lebo druhýkrát možno takú šancu mať nebudete.

debata chyba
Viac na túto tému: #budúcnosť #plány #realizácia snov

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...