Nebojte sa zmeny, verte, že ju potrebujete

Máte v práci pocit, že sa v nej už nič nové nenaučíte? Kopírujete len niekoľko rokov tie isté činnosti?

15.08.2013 10:30
žena v práci, pracujúca žena Foto:
Ilustračné foto.
debata

Strach spochybňuje

Zakaždým, keď vás prepadnú pochmúrne myšlienky, je to signál, že potrebujete zmenu. Tentokrát nie je reč o vzťahu, ale o práci. Zotrvávať roky v jednej, zvlášť keď máte šancu odísť do novej, lepšej, je nezmysel. Tiež si uvedomte a precíťte svoje pocity. Prirodzene vás to ťahá do niečoho nového. Potrebujete nové podnety, novú inšpiráciu, skrátka nové prostredie. Čo vás však spochybňuje, je strach. Len si to priznajte…

Začarovaný kruh

Strach je veľký ničiteľ. Podvedomý môže nielen za to, že si nemôžeme nájsť povedzme nového partnera, bráni nám aj v každej inej možnej zmene. S každou novou možnosťou sa totiž objavujú veľké pochybnosti. Pretože v tom starom vidíme istotu, ktorej sa máme tendenciu držať, občas aj zubami-nechtami. Je to začarovaný kruh, pretože keď sa bojíte zmeny, opäť vás to vracia k tomu starému, čo už poznáte, čo vedie zasa len k nespokojnosti, ktorá vám už tiež nie je neznáma. A nekonečná nespokojnosť je na svete a čo je horšie, ešte sa zväčšuje.

Naberte odvahu!

Ak to neviete spraviť sama, vyhľadajte ľudí, ktorých si vážite, poznáte ich príbeh a viete, že to majú vďaka odvahe, vďaka tomu, že riskovali a verili úsloviu, že risk je zisk. Zmene je aj dôležité dôverovať. Preto vám pred rozhodnutím neuškodia afirmácie, prostredníctvom ktorých si nahovoríte, že vás na novom mieste čaká niečo dobré a pekné. Nemôže to dopadnúť zle.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zmena práce #odvaha

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...