Zmrazenie je jedným z najlepších spôsobov, ako neplytvať potravinami. Nie je však vhodné pre všetky. Ako je to s takým avokádom?
Návšteva alebo len obyčajná chuť na koláč sa nedostaví vždy len cez víkend. Keď vás niečo z toho prepadne v bežné dni, zachráni vás kupované lístkové cesto. No a nejaké to jablko sa doma tiež takmer vždy nájde.
Kto chce dodržiavať najprísnejší pôst, mal by sa stravovať ako vegán, okrem mäsa by sa mal teda zaobísť aj bez všetkých živočíšnych produktov. Čo teda cez pôst jesť a maškrtiť?
Zemiaky, cestoviny, kúsok slaninky a výborný obed alebo večera bude raz-dva na stole. Uvarte si klasiku podľa starých mám, ale vyskúšať môžete aj nové metódy.
Mikrovlnnú rúru môžete využiť aj na veci, ktoré by vám možno nenapadli.
Smotana perfektne zjemní každú omáčku a dobre ochutená sa potom výborne hodí k akémukoľvek mäsu.
Ak sa na vlastné rezance do polievky chystáte po prvýkrát, hodí sa vedieť, čoho sa pri ich príprave vyvarovať.
Super recepty v situácii, keď je chuť na koláč, ale nálada na veľké prípravy už trocha pokrivkáva.
Odkladáte si plastové tégliky od jogurtu, nádoby zo zmrzliny či misky z kúpeného šalátu na ďalšie použitie? Dávať do nich potraviny však nie je najlepší nápad.
Čokoládové, jablkové, makové či tvarohové, s akoukoľvek náplňou budú tieto rožteky z kysnutého cesta ideálne na víkendové raňajky. Ale potešia aj ku šálke popoludňajšej kávy...
V obchodoch ste sa s ním už určite stretli, ale neviete, čo od neho môžete čakať? Prezradíme vám, v čom sú jeho najväčšie benefity a kde všade môžete skyr použiť.
V pôstnom období by sa podľa tradícií nemalo konzumovať mäso. Toho rybieho sa to však netýka. Tak si pokojne a bez výčitiek doprajte chutného zubáča, lososa či pstruha.
Zelené ružičky sú bombou pre naše zdravie, ale len vtedy, ak prospešné látky nezničíme nešetrnou prípravou. Ako v nej uchovať všetko cenné?
Najjednoduchšie je nejakú cukrovinku kúpiť v supermarkete, ale podarovať vlastnoručne urobené sladkosti, to je už iná káva! Aj keď v nich môže byť menej cukru, budú chutiť oveľa sladšie, pretože budú urobené z lásky.
Fašiangy skončili, prišiel čas striedmosti. Čo by sme podľa tradícií v pôstnom období mali jesť?
Viac, ako po valentínskych darčekoch z obchodu, prahneme po prejavoch lásky a pozornosti. Zamierte dnes do kuchyne a premyslite si, čím by ste svoju drahú polovičku mohli zajtra ráno milo prekvapiť.
Neprebije pôvodnú chuť pokrmu, ale ju perfektne zvýrazní. Zoznámte sa s ingredienciou, vďaka ktorej zaboduje nielen vaše jedlo, ale aj vy ako hostiteľ.
Rôzne syry radi používame na doladenie pokrmov. Vymeňte pre tentokrát eidam, goudu či parmezán za náš oštiepok.
Čím viac rúru na pečenie používate, tým častejšie ju treba čistiť. Nemusíte kvôli tomu kupovať žiadne drahé prípravky, stačí len vybrať pár surovín zo špajze.
Najchutnejší bôčik? Ten s dochrumkava upečenou kožou navrchu. A tieto recepty vám ukážu, ako taký urobiť.
Zabudli ste na vývar a ten sa pri prudkom varení zakalil? Prezradíme vám pár spôsobov, ako ho vyčíriť.
Upečte si fantasticky chutné kúsky ako stvorené na posledný fašiangový víkend. Ak milujete tradičné chute, v týchto starodávnych dobrotách ich nájdete.
Najradšej solíte jedlo pomocou prstov, pretože tak najlepšie odhadnete jej množstvo? Táto bežná praktika mnohých kuchárov, vám však môže poriadne zavariť.
Čerstvé jahody zo záhradky či trhu sú ešte nadlho v nedohľadne. Teraz je ten správny čas využiť tie zavárané. Sladké potešenie to bude tak či tak.
Pripraviť si domácu huspeninu nie je až taká veda, ale aj tak je dobré poznať pár užitočných tipov od profíka.
+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
€ Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...
+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
€ Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...