Vynikajúce jedlá, lahodné dezerty aj slané chuťovky. Uvarte a napečte si niečo fajnové podľa najúspešnejších videoreceptov uplynulého mesiaca.
Celý život spomíname na jedlá, ktoré nám varili pani kuchárky v školskej jedálni. S niektorými sme mali problém, ale mnohé milujeme dodnes.
Obľúbený cícerový dip v chladničke vydrží len pár dní, preto ak ste ho urobili primnoho, môžete ho uchovať v mrazničke. Poradíme vám, ako na to, aby ste neskôr jeho chuťou neboli sklamaní.
S mäsom alebo vajíčkom, párkom či klobáskou, kto ľúbi kôpor, túto omáčku zje s hocičím. A tak ju môžete uvariť v podstate kedykoľvek, počas pracovného týždňa ale aj vo sviatočný deň.
Angličanka Michelle Wibowo vytvorila slané sochy hercov a spevákov z naozaj nezvyčajných ingrediencií.
Dobrý koláč robí dobré cesto. A to bude vďaka použitiu acidofilného mlieka hebké a chutné. A keď ho doplníte šťavnatým ovocím, bude to dokonalý letný múčnik.
Ako sa zbaviť nečistôt na hubách? Každý druh potrebuje iné zaobchádzanie, ktoré závisí aj od toho, čo s nimi chcete podniknúť.
Oslaďte deťom aj sebe záver prázdnin. Lekvárové, tvarohové, čokoládové, mäkučké kysnuté buchty budú chutiť malým aj veľkým.
Ak ste zvyknutí v kuchyni používať jablčný ocot, zvážte jeho domácu výrobu. Ušetríte peniaze aj prírodu.
Svieže kyslasté plody a sneh vyšľahaný z bielkov a cukru vytvorí perfektný chuťový kontrast. Na tieto dobroty len tak ľahko nezabudnete!
Baví ju žiť, zabávať sa, pracovať, variť a piecť aj hostiť svojich hereckých a tanečných kolegov. Známa herečka je stále plná energie a tvrdí, že žije každý deň tak, ako by mal byť jej posledný.
Na moravské koláče, do buchiet, makovej plnky aj na štedrák. Bez domáceho slivkového lekváru by tieto dobroty veru nemali šmrnc. A možností, ako ho urobiť je viacero...
Cestoviny z cícera či šošovice sú výbornou voľbou nielen pre tých, ktorí chcú schudnúť. Ich výživové hodnoty prospejú každému, komu záleží na vlastnom zdraví.
Hrušky sa hodia nielen do koláčov. Ich sladkosť vytvára perfektný chuťový kontrast v slaných jedlách.
Čo robiť a nerobiť, aby vaša vaječná omeleta nebola vysušená či nakoniec neskončila ako praženica.
Zelenina schovaná v trojobale a dochrumkava vypražená stopro obmäkčí aj jej tvrdých odporcov.
Blízkovýchodná kuchyňa je známa bohatými chuťami, ktoré pochádzajú z rozmanitých zmesí korenín. Dve z najobľúbenejších zmesí sú dukkah a za´atar. A tie si poľahky môžete vyrobiť aj doma.
Jablká, piškóty, pudingový prášok, cukor a žiadna rúra. Túto dobrotu zvrtnete raz-dva aj popri varení nedeľného obeda. A horúce letné popoludnie bude hneď znesiteľnejšie.
Recept si vyžaduje víno, vy však doma žiadne nemáte, alebo sa vám kvôli jednému deci nechce otvárať nová fľaša. Riešenie existuje, namiesto vína môžete do jedla použiť iné prísady. Ak to urobíte správne, pokrm bude rovnako dobrý.
Stačí jeden krík a černíc máte neúrekom. Nechajte sa uniesť ich osviežujúcou šťavnatosťou v týchto výborných dezertoch.
Tento jednoduchý svieži dip je ďalším perfektným spôsobom, ako si užiť na slnku dozreté letné paradajky.
Čisto zeleninový, so syrom alebo s údeninou, slaný cuketový koláč si môžete ušiť doslova na mieru. Všetky obľúbené verzie nájdete v tomto rebríčku najčítanejších receptov v histórii Varecha.sk.
Sú plné vitamínov, minerálov a s vaším organizmom urobia doslova divy. Túto superpotravinu s vysokým obsahom zdraviu prospešných látok navyše pravdepodobne nájdete pár krokov od vášho domu.
Naplnená chutnými prísadami bude skvelá ako letné jedlo, ale je aj perfektnou surovinou do špajzových rezerv. Vychutnajte si pečenú papriku teraz aj v zime.
Ako krevety rozmraziť, aby chutili a nedajbože sme sa nimi nepriotrávili? A sú tie chladené naozaj zárukou čerstvosti?
+ Diéty nie sú dlhodobým riešením, snažte sa neprejedať.
€ Urobíte radosť blízkym a pripravíte im pekné prekvapenie,...
+ Ak sa cítite chorý neváhajte a ostaňte doma, neohrozujte svoje okolie.
€ Pracovať môžete aj doma, zároveň sa...