Vyskúšajte krémový syr zo stečeného jogurtu pochádzajúci z krajín Blízkeho východu. Je neskutočne univerzálny.
Ich základom sú cestovinové plátky, ale s čím ich budete vrstviť, je už na vás. Možností, ako urobiť lasagne sú totiž nekonečné.
Správna posýpka dodá chrumkavý a sladký kontrast k šťavnatému kyslému ovociu. A preto im to spolu tak perfektne ladí.
Výborná polievka pre tých, ktorí sa chcú chutne najesť, ale nemajú veľa času na varenie.
Na trhu sa už usmievajú hráškové struky. Keď vylúpete zrnká, použite ich do niektorého z týchto receptov namiesto mrazeného hrášku. Skvelo si pochutíte.
Renomovaný gastronomický sprievodca reštauráciami vyhodnotil najlepšie reštaurácie u nás. Ktoré to sú?
Ak potrebujete nachystať pohostenie pre veľkú návštevu, tak táto nátierka je na to ideálna. Chutí úplne ako čisto tuniaková, hoci jej základ tvorí oveľa lacnejšia biela fazuľa.
Plnené ovocím, džemom alebo úplne jednoducho len posypané opraženou strúhankou a preliate maslom. Vychutnajte si sladké guľky z tvarohového cesta, vždy to bude dobrota.
Tajomný názov, jednoduchá príprava. Urobte namiesto klasického trojobalu cestíčko, ktoré preslávilo Japonsko po celom svete. Ryby, zelenina či huby v ňom chutia úžasne.
Neviete, čo variť, piecť alebo čím sa osviežiť? Inšpirujte sa najpozeranejšími videami uplynulého mesiaca na Varecha.sk.
Staršie pečivo sa dá zužitkovať rôznym spôsobom. Tieto krehké kúsky sa budú skvelo hodiť k telke.
Vďaka šikovným gazdinkám vieme, ako krtkovu tortu upiecť z domácich surovín a nie sme odkázaní na tú z polotovaru. Veď naše deti si zaslúžia len to najlepšie. A nielen na MDD.
Steaky si veľa ľudí doma netrúfa robiť, ale ak viete, na čo si treba dať pri grilovaní pozor, určite sa vám podarí.
Je to asi najjednoduchší ovocný koláč aký vôbec môže byť a predsa je taký výnimočný. Chutí totiž každému! Navyše, bublaninu môžete piecť celé leto s rôznym ovocím, takže bude zakaždým iná. My začíname s čerešňami...
Každému chutia troška inak. Niekto je rád, keď je žĺtok pevný, iného poteší skôr tekutý. Koľko treba variť vajíčka, aby boli presne také, ako chcete?
Všetkým malým aj veľkým deťom sa isto rozžiaria očká, keď objavia tieto hravé lievancové špízy s banánmi, jahodami, hroznom a čokoládou.
Tieto jedinečné bochníky sú dôkazom, že aj pri pečení chlebíka je priestor na kreativitu. Pozrite sa, čím všetkým ich môžete ozvláštniť.
Ak máte v chladničke otvorený pohár s uhorkami, tento virálny hit foodblogerov vám s nimi pomôže.
Na raňajky, na desiatu, aj ako dezert ku káve či k čaju. Vychutnajte si tieto drobné koláčiky, ktoré sa dajú upiecť v rôznych variáciách.
Možno ste mangold ešte nikdy v kuchyni nepoužili, ale táto listová zelenina plná vitamínov a vlákniny určite stojí za zoznámenie.
Z obyčajnej uvarenej kukuričnej kaše sa dá pripraviť pestré skvelé jedlo aj pre hostí. Opečené plátky obložené šunkou, syrmi, olivami a zeleninou potešia oči aj chuťové poháriky.
Univerzálnosť parmezánu je naozaj veľkolepá. Dokáže zvýrazniť chuť jedla, pozdvihnúť aj tie najjednoduchšie suroviny a premeniť tak aj obyčajnú večeru na zážitok.
Ak zbožňujete chrumkavé kokosové bonbóny, tak táto sladká nátierka vám určite bude chutiť. Na vianočku, na keksíky, do tortovej plnky či len tak s ovocím.
Nič nepokazí pracovné vzťahy rýchlejšie ako teplý tuniak o dvanástej.
Sezóna slovenských jahôd je tu, otvárajú sa samozbery a to je ten najlepší čas na prípravu džemu. Aj pri tom však môžete dať priestor kreativite, pozrite sa, ako rôzne sa jahodový džem dá urobiť.
+ Prestaňte sa za seba hanbiť, škodí to hlavne vášmu duševnému zdraviu.
€ Oddych od práce ste nikdy nepotrebovali...
+ Spomeňte si čo ste chceli skúsiť ako malý a skúste to teraz keď ste vyrástli.
€ Úspech príde cez rozumné...