Pre Pravdu prezradila, že sa nevyhýba ani pomocníkom v podobe mrazničky či kuchynského robota. „Niektoré veci mám predpripravené. Vanilkové rožteky sú v mrazničke a už ich stačí iba upiecť,“ prezradila jeden zo svojich trikov obľúbená televízna cukrárka. Druhým je využitie pomoci kuchynského robota. Petra ho vôbec nepovažuje za podvádzanie pri ručnej príprave – ľudské ruky sú totiž teplé a to nevyhovuje každému cestu, ktoré potrebujeme spracovať.

Aj Petra Tóthová sa s nami podelila o recept, ktorý sa jej v mysli azda najviac spája so sviatočným obdobím. Reč je o sladkých medovníkoch. Piekla ich len krátko predtým, ako navštívila redakciu Pravdy. Recept na ne doslova vysypala z rukáva, nájdete ho v našom videu. Azda ešte dôležitejšie, ako medovníky upiecť, je však pre mnohých otázka, ako ich mať chutné a mäkké.
„Prečo sú moje medovníky tvrdé,“ to je častá otázka. Cukrárka z Pečie celé Slovensko má na to jasnú odpoveď a radu pre tých, ktorí by sa tvrdým medovníčkom chceli vyhnúť. V krátkom videu nám odpovedala aj to, ako dezert upiecť, aby bol zdravší – odpoveď vás poriadne prekvapí.

Známa televízna tvár a tiež autorka niekoľkých kníh o pečení navštívila redakciu Pravdy a urobili sme s ňou veľký rozhovor. Celý si ho budete môcť pozrieť už najbližšiu sobotu na TV Pravda aj na obrazovkách TA3. Na sociálnych sieťach Facebook a Instagram sa na profiloch Pravdy môžete zapojiť aj do súťaže o Petrinu ostatnú knihu – Upečme si sviatky.