Kreatívna výzva semifinálového kola znela obrátený torta – luster. Skladá sa z viacerých tort a ide o naozaj exkluzívny dezert určený na slávnostné príležitosti. Torty pred prezentáciou pekári zavesili na stojany a postarali sa o skutočne ohromujúce pohľady. Ich prípravou strávili v stane päť hodín, výsledky ich snaženia boli nádherné.
„Obrátená torta, ktorá vyzerá ako luster, sa skladá z viacerých tort, pričom najmenšia je dole, nasleduje stredná a najväčšia je hore,“ opísala Petra Tóthová. „Torta sa hodí na exkluzívne príležitosti, svadby, promo akcie, výročia. Je veľká a mala by byť efektná,“ doplnila Jožka.

Obrátenú tortu na zásnuby pripravila v semifinále Pečie celé Slovensko Janka, dokonca v nej ukryla krabičku s prsteňom. Torta vyzerala monumentálne, ale Janka bola pri nej upozornená na slabšiu prácu s detailmi. Pohrala s chuťou zemolezu, čučoriedok, ktorých závan však porotkyne v jej torte označili za málo výrazný.
Martina pripravila krásnu farbenú tortu s názvom „karneval“ z čokoládových korpusov a vyslúžila si za ňu pochvalu. „Tvoja torta tancuje chuťami,“ vyjadrila obdiv Petra Tóthová. Danka očarila pomarančovou tortou na firemnú párty, ktorú porotkyne označili za jej najlepšiu prácu počas celej šou. Darilo sa aj Palimu, ktorý sa pustil do narodeninovej torty pre sestru s mandľovými korpusmi, Petra mu vyčítala len málo citrónového likéru, ktorý použil pri jej príprave.