V desiatej epizóde šou Pečie celé Slovensko budú finalisti piecť zabudnuté dezerty a pripomenú klasiky, ktoré sa časom vytratili z cukrární. Osobná výzva znie „Lohengrin“, technickou výzvou sa stane dezert s názvom „broskyňa“ a v kreatívnej sa pätica pekárov popasuje so stavbou z páleného cukru. Lohengrin je zákusok pochádzajúci spod Tatier – viac o výzvach čítajte tu.
Čítajte viac Pokazila, čo sa dalo! Až keď do sladkej šou dorazil známy hosť, kliatbu pekárky týždňa prelomil. Jej tortu záchrany musíte vidieťV kreatívnej výzve sa súťažiaci potrápia s tvorbou stavieb z páleného cukru. Tie sú známe najmä na juhu Slovenska a ich príprava si vyžaduje trpezlivosť a sústredenie. Pripravujú sa totiž z griláže, s ktorou je potrebné pracovať rýchlo a priebežne ju zohrievať, aby sa dala tvarovať. Súťažiaci zo šou Pečie celé Slovensko však objavili fintu, ako sa vyhnúť popáleným prstom a zároveň vytvarovať lepkavú hmotu podľa predstáv. Ak ste na ňu zvedaví, pozrite si video!