V desiatej epizóde šou Pečie celé Slovensko budú finalisti piecť zabudnuté dezerty a pripomenú klasiky, ktoré sa časom vytratili z cukrární. Osobná výzva znie „Lohengrin“, technickou výzvou sa stane dezert s názvom „broskyňa“ a v kreatívnej sa pätica pekárov popasuje so stavbou z páleného cukru. Lohengrin je zákusok pochádzajúci spod Tatier – viac o výzvach čítajte tu.

V kreatívnej výzve sa súťažiaci potrápia s tvorbou stavieb z páleného cukru. Tie sú známe najmä na juhu Slovenska a ich príprava si vyžaduje trpezlivosť a sústredenie. Pripravujú sa totiž z griláže, s ktorou je potrebné pracovať rýchlo a priebežne ju zohrievať, aby sa dala tvarovať. Súťažiaci zo šou Pečie celé Slovensko však objavili fintu, ako sa vyhnúť popáleným prstom a zároveň vytvarovať lepkavú hmotu podľa predstáv. Ak ste na ňu zvedaví, pozrite si video!