Či už si chcete pripraviť rýchle jedlo len pre seba, alebo nasýtiť 4-člennú rodinu – námaha zostáva rovnaká, mení sa iba množstvo. Kto chce jedlo ešte trošku vylepšiť, môže ho podľa chuti obohatiť citrónovou šťavou, hľuzovkovým olejom, slaninkou alebo čiernym korením.
Ingrediencie:
- ricotta
- olivový olej
- parmezán
Ako na to:
- Uvarte cestoviny podľa návodu v osolenej vode.
- Kým sa cestoviny varia, dajte pár lyžíc ricotty do misky a premiešajte ju s hrsťou nastrúhaného parmezánu a troškou olivového oleja.
- Keď sú cestoviny hotové, odložte si trochu cestovinovej vody a pridajte ju do ricottovo-parmezánovej zmesi. Omáčka by mala získať krémovú konzistenciu.
- Pridajte scedené cestoviny a všetko dobre premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
- Vychutnajte si skvelé jedlo.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špagety so slaninou a dvoma druhmi syra na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tuniakové špagety z jedného pekáča na Varecha.sk