Polovica detí ju nenávidela, druhá milovala! Juraj Bača by rád videl klasiku školských jedální v Pečie celé Slovensko. A čo vy?

Počas troch sérií sladkej šou toho finalisti v stane už napiekli naozaj veľa.

19.09.2024 10:00
bača Foto:
Zľava: Juraj Bača, Milan „Junior“ Zimnýkoval, Petra Tóthová, Jožka Zaukolcová v šou Pečie celé Slovensko.
debata

Nechýbali ani tradičné, obľúbené pochúťky Slovákov ako krémeše, langoše, medovníky či punčové rezy. A niektoré overené dobroty ich naozaj potrápili, napríklad už spomínané krémeše, ktoré sa stali v 3. sérii poriadnym „prepadákom“. A to aj napriek tomu, že ide zrejme o najtradičnejší zákusok slovenských cukrární – viac tu.

Čochvíľa štartuje nová séria a moderátor Juraj Bača by v nej veľmi rád videl sladké jedlo, na ktoré si spomína zo školskej jedálne. Doposiaľ sa totiž medzi súťažné zadania v Pečie celé Slovensko nedostalo.

O akej sladkej klasike zo školskej jedálne Juraj Bača sníva?
Video
Zdroj: STVR

„Už roky nahováram Jožku, nech nám spravia ryžový nákyp. Ja ho milujem ešte od čias základnej školy, kde ho piekli najlepšie kuchárky. Klasika, s kompótom, so sirupom. A stále nič… Ktohovie, možno sa tento rok už konečne objaví,“ smeje sa moderátor pri spomienke na jedlo, ktoré polovica detí miluje a druhá nenávidí.

Petra Tóthová, porotkyňa šou Pečie celé...
Jožka Zaukolcová, porotkyňa šou Pečie celé...
+5Juraj Bača  moderátor Pečie celé Slovensko.

Či si ho v aktuálnej, 4. sérii, ktorá sa k divákom Jednotky dostane koncom septembra, súťažiaci vyskúšajú, uvidíme. Sama Jožka však prezradila, že recepty vhodné do šou sa hľadajú čoraz ťažšie. „Tento rok sme mali veľký problém, museli sme zostaviť recepty tak, aby sa neopakovali zadania z predošlých šou, aby boli zaujímavé aj kreatívne. Finalisti ich musia časovo zvládnuť. Áno, nájsť vhodné recepty bolo ťažšie a zrejme s každou novou sériou aj bude,“ priznala.

10 najklikanejších receptov na ryžový nákyp z Varecha.sk

Ak aj vy, podobne ako Juraj Bača, milujete ryžový nákyp, môžete si ho upiecť ešte pred štartom Pečie celé Slovensko podľa varecha.pravda.sk (nižšie)!

Video
Tradičné sladké jedlo ako od mamky či babky sme tentokrát trochu obmenili. Náš ryžový nákyp s bobuľovým ovocím a mandľami, doplnený škoricovým cukrom je ozajstnou lahôdkou.
Miriam Gregušová (17 rokov)
 Najmladšia...
Pavel Nikov (34 rokov)
 Sympatický Pali je...
+9Antónia Chovancová (34 rokov)
 Energická...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šou Pečie celé Slovensko #ryžový nákyp

+ Nemáte dôvod odkladať dohodnuté stretnutie s lekárom, prekonajte strach.
Nenechajte sa zlákať lacným tovarom...

+ Zahrievajte sa pred tréningom, aby ste pripravili telo na záťaž.
Buďte otvorení spolupráci, aby ste dosiahli...