Nechýbali ani tradičné, obľúbené pochúťky Slovákov ako krémeše, langoše, medovníky či punčové rezy. A niektoré overené dobroty ich naozaj potrápili, napríklad už spomínané krémeše, ktoré sa stali v 3. sérii poriadnym „prepadákom“. A to aj napriek tomu, že ide zrejme o najtradičnejší zákusok slovenských cukrární – viac tu.
Čochvíľa štartuje nová séria a moderátor Juraj Bača by v nej veľmi rád videl sladké jedlo, na ktoré si spomína zo školskej jedálne. Doposiaľ sa totiž medzi súťažné zadania v Pečie celé Slovensko nedostalo.
„Už roky nahováram Jožku, nech nám spravia ryžový nákyp. Ja ho milujem ešte od čias základnej školy, kde ho piekli najlepšie kuchárky. Klasika, s kompótom, so sirupom. A stále nič… Ktohovie, možno sa tento rok už konečne objaví,“ smeje sa moderátor pri spomienke na jedlo, ktoré polovica detí miluje a druhá nenávidí.
Či si ho v aktuálnej, 4. sérii, ktorá sa k divákom Jednotky dostane koncom septembra, súťažiaci vyskúšajú, uvidíme. Sama Jožka však prezradila, že recepty vhodné do šou sa hľadajú čoraz ťažšie. „Tento rok sme mali veľký problém, museli sme zostaviť recepty tak, aby sa neopakovali zadania z predošlých šou, aby boli zaujímavé aj kreatívne. Finalisti ich musia časovo zvládnuť. Áno, nájsť vhodné recepty bolo ťažšie a zrejme s každou novou sériou aj bude,“ priznala.
10 najklikanejších receptov na ryžový nákyp z Varecha.sk
Ak aj vy, podobne ako Juraj Bača, milujete ryžový nákyp, môžete si ho upiecť ešte pred štartom Pečie celé Slovensko podľa varecha.pravda.sk (nižšie)!
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Ryžový nákyp s bobuľovým ovocím a mandľami na Varecha.sk