Klasická varená kukurica
Najjednoduchší spôsob, ako si vychutnať kukuricu, je uvariť ju. Stačí vložiť ošúpané klasy kukurice do veľkého hrnca s osolenou vodou. Varte ich približne 10–15 minút, kým sú zrnka mäkké a šťavnaté. Po uvarení môžete kukuricu potrieť maslom a posypať soľou alebo bylinkami podľa chuti.
Čítajte viac Sladká kukurica je kráľovnou letaGrilovaná kukurica
Grilovaná kukurica je takisto ľahká na prípravu. Klas kukurice môžete grilovať s listami alebo bez nich. Ak chcete, aby kukurica zostala šťavnatá, ponechajte na nej listy a namočte celý klas do vody na 15 minút pred grilovaním. Grilujte ju na stredne vysokej teplote, pravidelne otáčajte, aby sa rovnomerne opiekla. Na záver môžete kukuricu posypať syrom, čili práškom alebo inými koreninami podľa chuti.
Pečená kukurica v rúre
Pečenie kukurice v rúre je skvelou alternatívou pre tých, ktorí nemajú gril. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Klas kukurice môžete obaliť v alobale s trochou masla a korenia alebo ju nechať na plechu tak, ako je. Pečte približne 25–30 minút, kým je kukurica mäkká. Pečenie v alobale zachováva šťavnatosť a dodáva kukurici jemnú maslovú chuť.
Čítajte viac Úroda z cudzieho poľa vás vyjde draho. Aj s jednou odtrhnutou kukuricou páchate trestný čin: Výška škody vás nezachrániKukurica obsahuje množstvo zdraviu prospešných živín. Podporuje zdravú funkciu tráviaceho traktu, je bohatá na vlákninu. Pomáha tiež pri chudnutí – zabezpečuje pocit nasýtenia, vyrovnáva a dodáva hladinu cukru do krvi – viac čítajte tu.
[* video=„b469d622-fd15–4f01–8ac0–5c771bd4f441“ | typ=„tvpravda“ | ratio=„16by9“ | popisok=„Tento šalát je stelesnením leta, radosti a energie. Hýri farbami, chuťami a zvládne ho aj začiatočník.* V TV Varecha ho pripravili Saša Okálová a Šimon Švidraň z kapely Funkiez.“ *]
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Funky bulgur šalát podľa kapely Funkiez na Varecha.sk