Ostré alebo jemné? Už je čas medvedieho cesnaku, namiešajte si pesto. Tu sú recepty

Pesto s čili či radšej jemnejšie, so syrom feta? Nazbierajte si medvedí cesnak a hurá do mixovania!

01.03.2024 06:00
Sezóna medvedieho cesnaku je krátka. Takto si... Foto:
Obľubujete medvedí cesnak?
debata

Pesto s medvedím cesnakom a čili

Potrebujeme:

  • 2 hrste čerstvého medvedieho cesnaku
  • 2–3 čerstvé čili papričky
  • 50 g píniových orechov
  • 50 g parmezánu (strúhaného)
  • 150 ml extra panenského olivového oleja
  • soľ podľa chuti

Postup:

  • Medvedí cesnak a čili dôkladne umyte a osušte.
  • V mixéri zmiešajte medvedí cesnak, čili papričky a píniové orechy.
  • Pridajte strúhaný parmezán a postupne prilievajte olivový olej, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
  • Dochuťte soľou.
  • Pesto je pripravené na použitie.
  • Môžete ho zmiešať s cestovinami, použiť na pečivo alebo ako prílohu k mäsu.
Jesienka obyčajná Čítajte viac Medvedí cesnak sa dá v lese pomýliť s touto bylinou! Zámena môže znamenať smrť

Pesto z medvedieho cesnaku so slnečnicovými semienkami

Potrebujeme

  • 2 hrste medvedieho cesnaku (najlepšie mladé listy)
  • 1/2 šálky slnečnicových semienok (pražených)
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1/4 šálky feta syra
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Ako na to?

  • V mixéri zmiešajte medvedí cesnak, slnečnicové semienka, feta syr, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
  • Postupne pridávajte olivový olej a miešajte, kým sa nevytvorí hladká pasta.
  • Podľa chuti pridajte viac olivového oleja alebo citrónovej šťavy.
  • Použite ako prílohu k cestovinám, mäsu alebo ako dip na chlieb.
Video
Voňavé a chutné bazalkové pesto

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #recepty #medvedí cesnak #pesto

+ Šatník prispôsobíte počasiu, zima a mráz sa ukáže v plnej paráde.
Zapíšete sa na jazykový kurz. Zlepší vám to...

+ Všade naokolo budete rozdávať energiu a úsmev. Máte veľkú charizmu.
Zamerajte sa na detaily, môžu rozhodovať o...