V deviatej epizóde šou Pečie celé Slovensko sa bude piecť v znamení Talianska. Pätica cukrárov sa popasuje s nasledujúcimi zadaniami – v osobnej výzve upečú pravú taliansku pizzu. Technická výzva znie: „Torta della nonna“ a v kreatívnej výzve to bude dezert „Veža z cannelloni“.
Čítajte viac Vieme, aké torty sa budú piecť vo veľkom finále sladkej šou! O novom majstrovi pekárovi rozhodnú 3D výtvory na tému...Možno ste názov „Torta della nonna“ ešte nepočuli, ale ide o tradičný taliansky koláč, ktorý nie je podľa porotkyne Petry Tóthovej na prípravu zvlášť náročný. V preklade ide o babičkinu tortu. „Áno, dezert je málo známy, ale taký jednoduchý, že ho môže upiecť naozaj každý. Skladá sa z maslového cesta, pudingového krému a orieškov,“ prezrádza porotkyňa Petra, ktorá túto výzvu pre finalistov vymyslela. A hoci recept je naozaj jednoduchý, trik je ukrytý v príprave krému. Aký? Dozviete sa vo videu!
Ako sa bude piatim cukrárom dariť v talianskom kole si pozrite v nedeľu o 20:30 na Jednotke v šou Pečie celé Slovensko.