Kreatívna výzva sa šestici finalistov vydarila, dokonca až tak, že niektoré výtvory porotkyne častovali lichotivými slovami: „dezert ako z michelinskej reštaurácie“. O ktorých dezertoch je reč?
Za najlepší tanierový dezert Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová označili „zelené jablko“ od Mirky, ocenili najmä unikátny dizajn jej výrobku, ale očarila takisto chuť lahodného krému. Aj vďaka super výkonu v kreatívnej výzve sa Mirka na konci ôsmej epizódy tešila z titulu pekárka týždňa.

Nápad s ohurujúcim efektom má na konte Tomáš, ktorý svoj luxusný dezert pomenoval známou vetou: „Prijmeš moju ružu?“. O „wau efekt“ sa postarali symetrické čokoládové lupene, ktoré sa okolo červenej ruže naplnenej krémom nádherne roztvorili. Nielen pohľad, ale aj chuť jeho luxusného tanierového dezertu porotkyne opísali ako úžasnú, hodnú reštaurácie s michelinskou hviezdou.
V kreatívnej výzve sa darilo aj Timi, dezert kokosový orech očaril chuťou najmä Jožku, ale porotkyne boli spokojné aj s luxusným dezertom Danky s názvom Brusnicový peň či s Mojitom lásky od Luci. Tá sa na rozdiel od ostatných pohrala s bielou čokoládou, čo ocenili obe porotkyne. Katke sa kreatívna výzva vydarila spomedzi súťažiacich najmenej, jej dezert v štýle Japonska neohúril ani vzhľadom, ani chuťami. Bola to napokon práve ona, kto zo šou v ôsmej epizóde vypadol. Hlasujte v našej ankete na najkrajší tanierový dezert.