Tieto tipy zaručia, že drobné ovocie nepodľahne tak rýchlo skaze

Venujte bobuľovému ovociu pár minút starostlivosti predtým, než ho vložíte do chladničky.

19.05.2023 06:00
maliny, bobuľové ovocie Foto:
debata

Bobuľové ovocie síce chutí skvelo a pre naše zdravie má mnoho benefitov, podlieha však veľmi rýchlo skaze. Čučoriedky, maliny či jahody sú veľmi náchylné na pleseň – čím je šupka na ovocí tenšia, tým rýchlejšie pleseň drobné kúsky ovocie napadne. Ak sa už pleseň na ovocie dostane, šíri sa veľmi rýchlo, predovšetkým v bobuliach s vysokým obsahom vody, ako sú maliny a jahody. Preto existuje niekoľko dobrých tipov, ako zabrániť rýchlej skaze drobného ovocia. Tu sú a vyžadujú si len niekoľko minút.

  • Vložte všetko bobuľové ovocie do sitka a to vložte di väčšej misky.
  • Ovocie zalejte vodou, pridajte lyžičku jedlej sódy asi 1 dcl octu.
  • Premiešame a necháme 5 minút odstáť v miske.
  • Scedíme, opláchneme bobule a osušíme pomocou kuchynského papiera.
  • Ovocie dáme do pripravenej misky a vložíme do chladničky.

Pozrite si chutné recepty z drobného ovocia

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Výborné trojaké mafiny na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

Video
Talentovaná herečka, speváčka a moderátorka nám upiekla šťavnatý koláčik spolu so svojou dcérou Amálkou.
Video
V tomto recepte nám Danka Kurtíková Ferienčiková a Jozef Mak ukážu ako rýchlo je možné upiecť zdravý koláč.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #maliny #čučoriedka #jahody

+ Vaše telo potrebuje pohyb, snažte sa mu ho dopriať aspoň raz týždenne.
Zvážte návrhy blízkych ohľadom...

+ Udržiavanie zdravého životného štýlu podporuje pozitívne myslenie a šťastie.
Urobte si všetky povinnosti do...