Bobuľové ovocie síce chutí skvelo a pre naše zdravie má mnoho benefitov, podlieha však veľmi rýchlo skaze. Čučoriedky, maliny či jahody sú veľmi náchylné na pleseň – čím je šupka na ovocí tenšia, tým rýchlejšie pleseň drobné kúsky ovocie napadne. Ak sa už pleseň na ovocie dostane, šíri sa veľmi rýchlo, predovšetkým v bobuliach s vysokým obsahom vody, ako sú maliny a jahody. Preto existuje niekoľko dobrých tipov, ako zabrániť rýchlej skaze drobného ovocia. Tu sú a vyžadujú si len niekoľko minút.
- Vložte všetko bobuľové ovocie do sitka a to vložte di väčšej misky.
- Ovocie zalejte vodou, pridajte lyžičku jedlej sódy asi 1 dcl octu.
- Premiešame a necháme 5 minút odstáť v miske.
- Scedíme, opláchneme bobule a osušíme pomocou kuchynského papiera.
- Ovocie dáme do pripravenej misky a vložíme do chladničky.
Pozrite si chutné recepty z drobného ovocia
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Výborné trojaké mafiny na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tvarohovo-krupicový koláč s ovocím podľa Dominiky Morávkovej na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špaldový jogurtový koláč na Varecha.sk