Medovka nielen skvele chutí, ale aj pomáha. Doprajte si ju každý deň

Ideálne je zasadiť si pár rastliniek priamo doma na parapete. Má to totiž niekoľko výhod. Môžete si ju odtrhnúť priamo doma, je vypestovaná v zdravom prostredí a súčasne si ju môžete dopriať denne. Pretože presne to je bylinka pri ktorej sa to oplatí.

05.05.2023 15:50
medovka lekárska Foto:
Bylinka s jemnými zelenými lístkami je veľmi účinným liekom na opary.
debata

Zbavuje stresu

Nenápadná bylinka s citrónovou arómou dokáže pozitívne ovplyvniť náladu. Respektíve pokiaľ práve prežívate stresové obdobie, šálka medovkového čaju je rozhodne tým pravým, čo vám pomôže. Vedecké štúdie preukázali, že medovka má skutočne upokojujúce účinky a pomáha zbaviť stresu.

Vplyv na spánok

Tým, čo majú malé deti, môže znieť tvrdenie spať ako bábätko trochu ako klišé, no medovka ho utvrdzuje. Medovka vďaka svojim upokojujúcim účinkom veľmi priaznivo pôsobí aj na spánok, pomáha zaspať, ale výrazne znižuje náchylnosť k nespavosti a zlepšuje kvalitu spánku.

Video
Recept na zdravú domácu zmrzlinu s jahôdkami

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Domáca jahodová zmrzlina na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

Proti herpesom

Jeden zo skvelých účinkov medovky je aj ochrana vašich pier. Bylinka s jemnými zelenými lístkami je veľmi účinným liekom na opary. Dokáže si totiž poradiť s vírusom, ktorý opary spôsobuje. Akonáhle sa vám na ústach opar objaví, potierajte miesto listom medovky alebo šťavou z listov. Opar sa bude hojiť oveľa rýchlejšie.

levandula, varecha, Čítajte aj Bylinky ako ich nepoznáte: Levanduľa je ideálna do sladkostí a zmrzliny

Pomoc pri menštruácii

Niektoré ženy môžu trpieť veľmi bolestivou menštruáciou. Často bolesť prechádza až v nepríjemné a vyčerpávajúce kŕče. Aj na zmiernenie týchto problémov sa hodí medovka. Ak vás trápi silná a bolestivá menštruácia, popíjajte počas svojich dní medovkový čaj, uľaví sa vám.

Krajšia vďaka medovke

Aj keď je svojím vzhľadom nenápadná a nepatrí k tým najkrajším rastlinám, o našu krásu sa stará neúnavne. Jej blahodárne účinky na kvalitu pokožky poznali liečitelia naprieč dejinami. Kozmetika s medovkou pôsobí proti prejavom starnutia. Budete tak vďaka medovke krajšia a pleť bude sviežejšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oddych #čaj #stres #medovka #dobrý spánok #herpes #starnutie pleti #kvalitný spánok #menštruačná bolesť #medovka lekárska

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...