Okrem úžasnej, jemne kyslej chuti, zaujme najmä netradičná, fialová farba tejto polievky. Ozdobená jedlými kvetmi sa bezpochyby stane hitom jari, na sociálnych sieťach si už našla zástupy fanúšikov.
Na polievku z červenej kapusty potrebujeme:
- 500 g červenej kapusty
- 120 gramov bielej cibule
- 150 gramov zemiakov
- 200 ml nesladeného rastlinného mlieka
- soľ
- korenie
- zeleninový vývar
- agávový sirup
- 1/2 citróna
Nepovinné, na ozdobu polievky
- sezam
- čili vločky
- cesnakové vločky
- jedlé kvety
- olivový olej
- petržlenová vňať
Ako na to?
- Červenú kapustu, cibuľu a zemiaky pokrájame nahrubo a uvaríme so šťavou z polovice citróna (veľmi dôležité, aby si polievka zachovala krásnu intenzívnu farbu) a s rastlinným mliekom.
- Keď je všetko uvarené domäkka, rozmixujeme tyčovým mixérom na požadovanú konzistenciu.
- Dochutíme soľou a korením.
- Môžeme pridať zeleninový vývar a agávový sirup – kto má rád pikantnejšiu chuť, môže pridať aj čili vločky.
- Ozdobíme sezamom, čili vločkami, cesnakom, petržlenovou vňaťou a jedlými kvetmi.
- Môžeme pokvapkať olivovým olejom.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Rýchla hrášková polievka so zelerom na Varecha.sk