Žiadne maslo ani majonéza. Krémová a nízkokalorická omáčka k špargli z avokáda podľa Jamieho Olivera

Pomaly už štartuje čas čerstvej špargle. Ak ste jej milovníkmi, potom určite oceníte aj omáčku, s ktorou ju môžete podávať.

23.03.2023 14:00
avokádo, omáčka, Foto:
Lahodná omáčka z avokáda.
debata

Slávny šéfkuchár Jamie Oliver oliver ju vymyslel na báze avokáda, vďaka čomu bude lahodne krémová, ale bez majonézy či masla. Ak počítate kalórie, potom bude pre vás vhodnou zmenou k overeným klasikám.

Na omáčku z avokáda potrebujeme:

  • 2 jarné cibuľky
  • 1 bio citrón
  • 1 ČL červeného vínneho octu
  • polovica zväzku estragónu
  • 1 veľmi zrelé avokádo
  • 1 vaječný žĺtok
  • morskú soľ, čierne korenie

Ako na to?

  • Očistíme jarné cibuľky. Zelenú časť jarnej cibuľky nasekáme nahrubo a bielu nadrobno.
  • Vložte zelenú časť jarnej cibuľky do malého hrnca. Potom vytlačte šťavu z polovice citróna.
  • Pridáme červený vínny ocot, štipku morskej soli a trochu čierneho korenia, 100 ml vody a všetko privedieme do varu.
  • Medzitým natrhajte estragónové lístky a vložte ich do mixéra. Avokádo očistite, zbavte kôstky a pridajte do mixéra, potom pridajte vaječný žĺtok.
  • Prelejte zmes horúcej jarnej cibuľky z hrnca do mixéra a mixujte, kým omáčka nebude mať hladkú, krémovú konzistenciu.
Video
Okrem fajnového receptu si nenechajte ujsť ani nápaditý freestyle výstup, ktorým raper Kelso okorenil svoju návštevu v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #avokádo #špargľa #omáčka

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...